ianuarie 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Percheziții în Capitală și în 13 județe. Trei persoane au fost reținute pentru infracțiuni economice

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma celor 144 de percheziții domiciliare făcute luni în Bucureşti şi în 13 județe.

Un număr de 144 de percheziții au fost făcute, luni, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și înșelăciune, din 13 județe și București, scrie Mediafax. 

Activitățile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – prezent, o persoană având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare”, potrivit IGPR.

Potivit polițiștilor, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în cadrul cercetărilor.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile, înscrisuri, precum și mai multe mijloace de stocare a datelor informatice.

În baza probelor administrate, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, toți din județul Covasna, au fost reţinuți pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).