ianuarie 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

”Ultrasul” din Parlament! Cine este co-președintele AUR, partidul-surpriză al alegerilor recent încheiate

2 min read
Read Time:2 Minute, 1 Second

Alegerile parlamentare s-au încheiat cu mari surprize după numărarea voturilor. Iar una dintre ele este poziția ocupată de AUR, partid care are doi co-președinți. Unul dintre ei este George Simion. Cine este el? E membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultras care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

„În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.”, povestea Simion într-un interviu recent.

Ce mai spunea liderul de partid, desprins din fenomenul ultras? ”Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi.

Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale”, este convingerea ui George Simion, care ar avea de gând să schimbe ”Legea lui Mitică”.

”Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți.”, a spus Simion.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Protest împotriva naturalizării lui Camora!

Ultrașii din „Uniți sub Tricolor”, adică oamenii lui Simion, au stat la baza multor acțiuni, una fiind catagolată xenofobă de către UEFA, scrie Gazeta Sporturilor. Din cauza scandărilor membrilor grupării conduse de președintele AUR în meciul cu Spania, partida România-Norvegia din 2019 s-a disputat cu porțile închise.

Acuzații de rasism au apărut și după meciul cu Suedia din 2019 , dar ele nu au fost considerate astfel de UEFA, care le-a respins. Dar pentru că ultrașii au aruncat cu petarde și fumigene pe teren și au afișat bannere interzise, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro.

Ultima manifestație inițiată de Simion și organizația lui a fost cea împotriva naturalizării portughezului Mario Camora și chemarea fundașului dreapta de la CFR să joace la echipa națională a României.

sursa:exquis

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).