ianuarie 21, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Reacție virulentă a lui Robert Cazanciuc împotriva Comisiei Europene: Poate doar în mintea unor neomarxiști ar fi posibil Crăciun online

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, la Antena 3, despre intenția Comisiei Europene de a recomanda Crăciun online, că „doar în mintea unor neomarxiști” ar putea fi posibil așa ceva.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

  • „Legat de Comisia Europeana, Craciunul online poate doar in mintea unor neomarxisti ar fi posibil. Altfel, pentru romanii obisnuiti, acest lucru nu cred ca ar fi posibil. Comisia Europeana ar trebui sa fie mai precauta cand face recomandari legate de manifestari religioase si mai ales legat de estul Europei”, a declarat Robert Cazanciuc.

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce urmează să fie publicat.

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” – este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera. Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Patriarhia Română a reacţionat, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, la recomandarea Comisiei Europeane.

„Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea și intensificarea protejării de noul coronavirus în viața socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru.

Bisericile însele (formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească și nu numai) sunt perfect conștiente de situația actuală extrem de dificilă și implicate caritabil major în sprijinirea autorităților, alături de care au fost și vor rămâne constant în combaterea pandemiei. Experiența lor socială și discernământul conferit de credința împrietenită cu rațiunea, nu în divorț cu ea, fac din biserici spații comunitare în care slujbele religioase se pot desfășura în condiții de reală siguranță.

Biserica, cultele religioase, pledează permanent pentru respectarea regulilor sanitare în legătură cu care suntem mereu asigurați că, respectate fiind, sunt și eficiente. Cei care cu ostentație nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor și sfidând eforturile uriașe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu și pot fi avertizați/ sanctionați legal. Responsabilitatea publică și perceperea sănătății celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conștiința statutului său de creștin”, a declarat Vasile Bănescu.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).