September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Preşedintele Uniunii Baptiste taxează dubla măsură a autorităţilor: ‘Să scoatem în aer liber măcar urnele pentru vot’

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second
viorel iuga
Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, taxează dubla măsură a autorităţilor, care se grăbesc să scoată în aer liber credincioşii şi slujbele religioase, dar dar asigurări că trecerea a milioane de oameni prin secţiile de votare într-o sigură zi nu presupune niciun risc. Iuga propune scoaterea secţiilor de votare în aer liber. Chiar dacă mai sunt doar câteva zile până la alegeri, Viorel Iuga afirmă că propunerea nu este avansată târziu, ţinând cont de modul în care autorităţile anunţă în ultimul moment diverse restricţii.

“Cu urna în aer…

În ultima perioadă, din când în când, auzim că localitățile se închid, intră în carantină. Locuitorii lor erau și sunt îndemnați să stea cât mai mult în case, să circule doar atunci când este absolut necesar. În situația aceasta, când constatăm că alții decid în locul nostru ce este important sau nu, în unele zone și orașe, printre primele instituții luate în discuție au fost adunările credincioșilor, bisericile. Unele autorități locale au trimis în mod ilegal și abuziv scrisori prin care cer ca serviciile bisericilor să fie suspendate sau, în cel mai fericit caz, să fie ținute în aer liber.

Așa cum mulți știți deja, din punct de vedere religios, duhovnicesc, pe noi nu ne încurcă foarte mult. Baptiștii își pot lua cu ei Biblia, cartea de cântări și tot ce au nevoie pentru închinare oriunde, deci și în afara zidurilor bisericii. Părtășia și închinarea noastră, care nu sunt negociabile și nici nu pot fi decise de o autoritate pământească, nu depind de un loc și nici de anumite obiecte de cult. Este adevărat că, în cazul altor credincioși creștini, închinarea este legată mult mai mult de locul închinării, dar chiar credeți că îi pasă cuiva?

Pentru că motivul vehiculat este bine cunoscut – „sănătatea cetățenilor” și pentru că nu înțeleg cum să ne protejăm credincioșii ținându-i afară în frig și în condiții grele, m-am gândit să propun și eu ceva autorităților. Dacă pentru protejarea sănătății cetățenilor nu putem scoate în aer liber și instituțiile statului, magazinele, muncitorii din fabrici și alte instituții unde oamenii chiar se îmbolnăvesc, să scoatem în aer liber măcar urnele pentru vot. În final, este vorba doar de o zi. În felul acesta, vom minimiza riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus, cei care supraveghează procesul electoral vor fi mai treji, mai vigilenți, iar cetățenii României vor putea vota la rece, cu mintea mai limpede. Mult mai limpede…

P.S. Deși sugestia vine cam târziu, vă asigur că este avansată cu mult mai din timp în comparație cu felul în care au obișnuit până acum unele autorități să comunice anumite decizii privind închinarea publică a credincioșilor”, scrie pastorul Viorel Iuga pe Facebook.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).