iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Detalii CUTREMURĂTOARE ale pacientului cu COVID-19, care a filmat bolnavii de pe hol, la Matei Balș: ‘Am sunat 20 de minute la 112, n -a răspuns nimeni’

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second
pacienti hol matei bals
Constantin Ifteme, medicul veterinar infectat cu SARS-CoV-2, care a realizat imaginile cu bolnavii tratați pe holuri, pe scaune sau paturi de campanie, la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, povestește experienţa sa de pacient COVID-19 și spune că 20 de minute nimeni nu a răspuns la 112, anunță MEDIAFAX.

Imaginile cu zeci de pacienţi care aşteaptă ore în şir pe holuri, pe paturi de campanie, cu oxigen, să se elibereze un pat și să poată fi internaţi la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sau să fie transferaţi într-un spital în care mai pot fi trataţi, au fost realizate de Constatin Ifteme, medic veterinar, care a ajuns la unitatea medicală ca pacient.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Povestea lui Constantin Ifteme începe de când a sunat la 112 de pe două numere de telefon, fără ca nimeni să îi răspundă.

„Iniţial am sunat la 112 o dată, apoi am sunat de pe un alt telefon, nu mi-au răspuns la niciun apel. M-au sunat, într-adevăr, la 20 de minute, dar gândiţi-vă că 112 nu este doar pentru ambulanţă, este pentru un accident, este pentru pompieri, SMURD. Dacă 20 de minute nu răspunzi, se pot întâmpla tragedii. Vedeţi tragedia Caracal, vedeţi tragedia acum, mai recent, la Piatra Neamţ”, spune Constatin Ifteme.

Medicul veterinar bolnav nu a ajuns de la început la „Matei Balş”, ci la spitalul modular de la Chitila, unde ajung majoritatea celor din Bucureşti care sună la ambulanţă.

La spitalul modular, însă, bolnavii nu primesc tratament, sunt doar investigaţi, iar investigaţiile se fac dimineaţa. Cei care ajung nopatea acolo, stau în frig până începe programul, dimineața.

„Nu m-am întâlnit cu niciun medic, doar semnezi formularistici, aproximativ 30-40 de pagini. Nu poţi să îl numeşti spital. E un ambulator pentru imagistică şi pentru analize. Eu, medicul, am stat cinci şase ore acolo şi nu l-am văzut. Am vorbit la telefon în momentul în care m-am hotărât să plec. Gândiţi-vă, într-o astfel de hală, unde totul e înconjurat de cartoane, dacă s-ar propaga un incendiu acolo, ar fi o tragedie. O parte din uşile de incendiu erau legate cu lanţuri”, povesteşte el.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare face noi precizări! Cum funcționează vaccinul anti-COVID după ce a fost inoculat

Constantin Ifteme a ajuns acasă, dar, pentru că tot nu se simţea bine, a sunat a doua zi din nou la salvare.

De această dată a ajuns la Spitalul „Matei Balş”, de unde a şi transmis imaginile.

A stat o zi întreagă la camera de gardă, ca să primească rezultatele radiografiilor şi spune că, deşi a mers la spital pentru că nu se simţea bine, starea lui era printre cele mai bune de la cameră de gardă și a încercat, cât de mult a putut, să îi ajute pe medicii de acolo.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).