September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Gabriela Firea, reacţie la acuzaţiile lui Iohannis după tragedia din Piatra Neamţ: ‘Este ruşinos. Președinte devine părtaș la catastrofa sanitară’

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second
Inquam Firea Iohannis Firea
Gabriela Firea condamnă abordarea politică a tragediei de la Piatra Neamţ de către preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta aminteşte că PSD a propus un pact pe Sănătate încă de la începutul pandemiei, însă actuala putere a refuzat. Firea mai afirmă că se aştepta ca preşedintele Iohannis să fie consecvent şi să ceară demisia guvernului, aşa cum a procedat în 2015, după incendiul de la Colectiv.

“Este rușinos pentru președintele țării ca, după un an de când și-a instalat Guvernul Său la conducerea țării, să mai dea vina pe adversarii săi politici! Toată lumea se aștepta astăzi să-l vadă pe președintele României că dă dovadă de consecvență și cere acestui Guvern să plece, la fel cum a făcut în cazul tragediei de la Colectiv

Dar, în loc să-i ceară demisia lui Orban și lui Tătaru, l-am văzut pe președinte cum devine părtaș la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său.

A avut toate pârghiile legale la dispoziție.

Noi i-am propus chiar de la începutul pandemiei un Pact pe sănătate, un armistițiu politic, pentru a trece cu bine țara prin această criză sanitară cumplită.

Parlamentul a votat tot ce au vrut ca să combată pandemia. Din responsabilitate! Si grija fata de oameni!

Au făcut tot ce au vrut timp de 12 luni! Au taiat si au spanzurat!

Au devalizat banii din Sănătate prin achiziții anchetate acum de DNA, cu măști de protecție de 32 de lei bucata, cu izolete la preț de automobil, cu combinezoane de zece ori mai scumpe.

Acolo s-au dus banii de care sistemul medical avea atâta nevoie!

Sub paravanul stării de urgență, Orban și Tătaru au împânzit sistemul de sănătate cu politruci, cu rude, cu chelneri, și cu penali puși la conducerea spitalelor sau la inspectoratele pentru situații de urgență.

Da, la Neamț, Consiliul Județean s-a opus numirii la conducerea spitalului a unui patron de pompe funebre.

Acesta e „specialistul” pe care voia să-l pună acolo Guvernul lui Iohannis!

Domnule Iohannis, dacă ați fi cerut astăzi demisia Guvernului, așa cum ați făcut-o în urmă cu 5 ani, ați fi câștigat respectul întregului popor!

Chiar și al meu personal!

Ați ratat, însă, din nou șansa de a fi președintele românilor.

Ați rămas doar șeful unei găști politice!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis transmis, marți seara, că este alături de familiile îndoliate de tragedia de la Piatra Neamț și acuză PSD că este vinovat de ceea ce s-a întâmplat la ATI, pentru că autoritățile locale nu au colaborat cu Guvernul. Acesta a precizat că sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii, că subfinanțarea și proasta cheltuirea banului public în spitale, lipsa de modernizare, „corupția endemică”, incompetență și neimplicarea „au măcinat sistemul nostru medical”. Iohannis a spus că doar reforme autentice „făcute cu o majoritate care lucrează pentru români” pot schimba cu adevărat defectele structurale.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).