iunie 21, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Moscova ripostează împotriva sancțiunilor UE în cazul Navalnîi: Ministrul rus de Externe amenință Germania și Franța cu ‘represalii’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Colaboratori ai preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Angela Merkel urmează să fie vizaţi de sancţiuni pe care Rusia le pregăteşte în urma celor impuse de către Uniunea Europeană (UE) în dosarul presupusei otrăviri a opozantului rus Aleksei Navalnîi cu noviciok, a anunţat joi Moscova, relatează AFP, news.ro.

”Dat fiind că sancţiunile (europene) vizează oficiali din cadrul Administraţiei prezidenţiale ruse, sancţiunile noastre ca represalii le vor reflecta. Ele sunt decise, iar noi ne vom informa în curând colegii francezi şi germani”, a anunţat în faţa presei ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Lavrov a precizat că aceste sancţiuni vizează ”cadre de conducere din aparatele de conducere ale Germaniei şi Franţei”, referindu-se la Palatul Élysée şi la Cancelaria germană, după ce Parisul şi Berlinul au fost ”motorul” adoptării sancţiunilor impuse Rusiei.

Uniunea Europeană (UE) a prezentat în octombrie o listă pe care se află numele a şase personalităţi sancţionate, în urma presupusei otrăviri a lui Navalnîi cu un produs neurotoxic din familia noviciok, detectat în Germania, unde opozantul a fost spitalizat în stare gravă.

Între alţii este vorba despre Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciului federal rus de securitate (FSB), şi despre Serghei Kirienko, primul adjunct al şefului Administraţiei prezidenţiale ruse.

Moscova respinge orice responsabilitate în acest dosar şi a evocat în numeroase rânduri un complot occidental menit să dăuneze Rusiei.

Kremlinul a ameninţat din octombrie că va replica sancţiunilor europene.

”Avem motive să presupunem că tot ceea ce i s-a întâmplat lui (Navalnîi) cu privire la o substanţă toxică în organism i s-a întâmplat în Germania sau în avionul (medicalizat) care l-a evacuat” din Rusia la Berlin, a acuzat Moscova fără să facă alte precizări.

Rusia dă asigurări că Navalnîi, căruia i-a acordat îngrijiri după ce s-a simţit rău, nu avea nicio otravă în organism atunci când a fost spitalizat în Siberia.

Opozantul, care a revenit pe reţele de socializare şi care speră la o refacere totală, preconizează să se întoarcă în ţara sa după o perioadă de convalescenţă în Germania.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).