decembrie 6, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Semnal european pentru PNL: Fără USR la guvernare! (surse)

2 min read
Read Time:1 Minute, 13 Second
orban barna
Mai mulţi lideri PNL au declarat, în ultimele zile, că liberalii ar prefera să guverneze, după alegerile parlamentare, alături de PMP şi UDMR, nu alături de USR. Unul dintre motivele invocate este apartenenţa celor trei partide la Partidul Popularilor Europeni, spre deosebire de la USR.

Surse din cadrul PNL au explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că liberalii au avut discuţii în ultima perioadă cu lideri ai PPE, pe tema alianţelor politice din ţară. Popularii europeni au fost cei care le-au cerut liderilor PNL să evite o alianţă cu USR, în măsura în care acest lucru este posibil.

Reprezentanţii USR-PLUS fac parte în Parlamentul European din grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloş. Între Partidul Popularilor Europeni şi Renew Europe există o relaţie conflictuală, iar o alianţă la nivel naţional ar fi în contradicţie cu poziţiile de la nivel european.

Sondajele din acest moment nu anticipează o situaţie în care PNL (32%), PMP (6%) şi UDMR (5%) să poată forma singure o majoritate parlamentară după alegeri. Dacă unii lideri PNL şi USR consideră că o alianţă între cele două partide ar fi naturală, au apărut şi speculaţii cu privire la o colaborarea liberalilor cu PSD.

Potrivit unor surse din USR, oamenii lui Barna sunt nemulţumiţi de faptul că lideralii, în frunte cu Ludovic Orban, le-au cerut de mai multe ori susţinerea, însă nu au făcut niciun fel de promisiune cu privire la o eventuală alianţă de guvernare după alegerile parlamentare.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).