September 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Slovacia a găsit ‘arma atomică împotriva COVID-19’

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
slovacia steag drapel
Slovacia a lansat sâmbătă a doua etapă de testare la nivel naţional pentru depistarea coronavirusului, după un prim val de teste care a dezvăluit că peste 1% din cei 3,6 milioane de oameni testaţi sunt pozitivi, relatează AFP. Slovacia a declarat starea de urgenţă la 1 octombrie pentru 45 de zile.

“Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19“, a declarat vineri premierul Igor Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la teste săptămâna trecută. “Cred că, dacă ajungem la o participare de două milioane, ne putem felicita cu toţii”, a apreciat şeful executivului.

Testele antigen dau rezultate rapide – uneori în câteva minute -, dar nu sunt considerate la fel de fiabile ca testele PCR, unde tampoanele nazale trebuie trimise la un laborator pentru analiză.

Weekendul trecut, au fost efectuate teste antigen asupra a 3,625 milioane de persoane – dintre care 38.359 persoane, adică 1,06%, au dat rezultate pozitive – în această ţară de 5,4 milioane de locuitori, membră a UE.

Sâmbătă, screening-ul are loc în 45 din cele 79 de districte din Slovacia cu cel mai mare procent de cazuri pozitive. Peste 2.700 de staţii de screening sunt deschise între 08:00 şi 20:00 ora locală.

“Situaţia cu privire la noul coronavirus se îmbunătăţeşte în Slovacia”, a declarat vineri ministrul sănătăţii, Marek Krajci, subliniind efectul pozitiv al mobilităţii reduse.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).