mai 11, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Când ar putea fi CARANTINAT Bucureștiul? Nelu Tătaru afirmă că, în acest moment, se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second
București
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Când introducem o carantină nu vreau să mergem pe un număr de cazuri ieşit dintr-o raportare dintr-o singură zi”, a afirmat, marţi seară, la TVR, Nelu Tătaru.

El a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în zilele următoare se va afla în teritoriu în judeţe precum Sibiu, Sălaj, Alba, Satu Mare, Covansa, Harghita, Cluj, pentru a vedea care este situaţia.

Ministrul Sănătăţii a precizat că există un ordin al lui Raed Arafat, în calitate de comandant al DSU, care prevede carantinarea zonelor cu peste 6 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori şi că acest ordin se aplică.

„În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cu carantina”, a spus el.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut evaluări în zonele cu rată mare de infectare.

„În acest moment gestionăm numărul de locuri, extensia o facem pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Tătaru.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).