noiembrie 25, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Deși Patriarhia Română respectă toate cerințele Guvernului, Nicușor Dan voia să INTERZICĂ pelerinajul de Sfântul Dumitru: ‘Ar fi fost bine să nu aibă loc’

2 min read
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat joi, la B1 TV, că din punctul său de vedere, pelerinajul din București de Sfântul Dumitru nu ar fi trebuit să aibă loc în actualul context epidemiologic. Asta în condițiile în care Patriarhia Română a cedat și a acceptat toate condițiile impuse de Guvern.

El a precizat că în ziua de Sfântul Dumitru el nu va fi primar în funcție, deci decizia organizării ceremoniilor și responsabilitatea îi va aparține primarului în funcție, Gabriela Firea.

”Din păcate, în ziua de Sfântul Dumitru, când o să vină cea mai multă lume la pelerinaj, nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar, Gabriela Firea. Bineînțeles că există o necesitate de comuniune religioasă pentru foarte mulți dintre noi, însă în această situație excepțională, când există pericolul de răspândire a acestei boli, trebuie să fim cu toții rezonabili și responsabili. Ar fi fost mai bine ca pelerinajul să nu fie organizat. E un lucru bun că s-a anulat procesiunea.

Nu e posibil să prevezi câte persoane vor veni la un moment dat. Eu cred că în acest an, în condițiile foarte speciale în care ne aflăm ar fi fost bine ca această ceremonie religioasă să nu aibă loc”, a declarat Nicușor Dan.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).