noiembrie 26, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Românii din Marea Britanie nu se îngrămădesc să voteze prin corespondență. Se pregătește un număr mare de secții de votare

2 min read
Read Time:1 Minute, 29 Second

Numărul românilor din Marea Britanie, care s-au înscris să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie, este redus, motiv pentru care ambasadorul Dan Mihalache anunță că va fi nevoie de organizarea unui număr cât mai mare de secții de vot în Regatul Unit

După o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti şi cu reprezentanţii partidelor româneşti din Marea Britanie, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a scris pe pagina de Facebook a Ambasadei, că doar un număr limitat de români s-au înscris până acum pentru votul prin corespondență pentru alegerile din 5-6 decembrie.

„Realitatea din teren nu este foarte încurajatoare. Puţini români s-au înscris pentru votul prin corespondenţă. Poate la unii nu a ajuns mesajul, alţii poate nu au fost convinşi de argumentul că e mai sigur/sănătos să votezi de acasă decât să străbaţi distanţe spre secţia de votare şi să rişti răspândirea şi/sau infectarea cu Covid-19″, a scris Mihalache.

#AlegeriParlamentare2020🇷🇴.Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache:…

Publicată de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe Marţi, 20 octombrie 2020

Ambasadorul adaugă că în aceste condiții obiectivul este cel de a asigura un număr suficient de secții de votare pentru ca toți românii din Regatul Unit să își poată exercita dreptul la vot. “Obiectivul nostru este să asigurăm, conform prevederilor legale, condiţii optime de votare pentru toţi cetăţenii români; să nu se simtă nimeni împiedicat să îşi exercite dreptul constituţional de vot. De aceea ne propunem să organizăm pe teritoriul Regatului Unit, ţinând cont de exigenţele autorităţilor locale, un număr cât mai mare de secţii de votare”, subliniază Dan Mihalache.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).