noiembrie 24, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SCANDALOS Baranga vs Valahia: tur – retur

5 min read
Read Time:5 Minute, 32 Second

Baranga și Valahia: tur – retur
 
               În mod normal, dacă n-am fi citit știrile din ultimele săptămâni, acest titlu ne-ar duce cu gândul la scris, scriitori și Țara Românească. Dar facem legătura cu un domn Laurențiu – Laurențiu Baranga. Acesta, fiind de o vârstă mijlocie, a prins timpurile când putea să găsească diplome de studii la colțul străzii și nu în secretariatele liceelor, după susținerea examenului de maturitate. A găsit și el, o diplomă de bacalaureat și iată că până mai deunăzi, a răzbit. Știm si cum, în înalte instituții ale Statului. Au scris mulți despre asta și noi am citit.
               Mai recent, a învins Valahia, cu 1-0, pentru început. Dar nu Țara Românească, așa cum ne-am gândi când citim titlul, ci Valahia University of Târgoviște. Baranga Laurentiu a învins lejer, pentru că nu a avut cu cine să se lupte la Valahia: a marcat ușor, de cel puțin 4 ori: doctorat 1-0, lector 2-0, conferențiar 3-0, profesor universitar 4-0 (mai avea un pic și lua setul la zero).
Universitatea Valahia n-a ieșit din apărare, pentru că așa a fost tactica. A zis că poate mai târziu, are de câștigat. Jucătorii valahi, cu Oros Calin căpitan, Panagoreț I, Panagoreț II, Extera Marin și alții, ar fi avut de câștigat într-adevăr, dar s-a întâmplat să afle Federația, care a intervenit prompt, cu decizia: meci aranjat, set întrerupt.
Dar Valahia, prin însăși dna. Rector Laura Gorghiu (noul căpitan), a schimbat tactica, declarând că nu știa nimic de meciul aranjat de fostul căpitan (Oros Călin) legat de jocul lui Baranga.
               Și ca să înțeleagă lumea, l-au aruncat în față pe un atacant reprofilat: Silviu Miloiu – prorector. Rezervă de felul lui, dar el nu știe; se bucură că joacă. În hârtii, e responsabil cu imaginea internațională a Universității Valahia, în CV-ul propriu, crede că e responsabil cu mersul istorico-economic al Țărilor Baltice. Tot el zice singur în propria-i prezentare, la rubrica “Competențe și aptitudini artistice” că e “Autor de poezie și proză (amator)”. Adică își publică opera pe Facebook.
Cum a intrat pe teren, venind echipat din “anexa” unei săli de curs (martorii știu despre ce vorbim aici), dar mai mult neechipat, Miloiu a început să facă ceea ce știe el mai bine: să scrie mult, lung și ca și cum el însuși și-ar dori, să nu se înțeleagă nimic. Că așa pățești cu el, am mai văzut: nu înțeleg nici filozofii ce scrie. Vrea să spună că dl. Oros Călin și dna. Gorghiu Laura n-aveau de unde să știe cu ce diplomă a venit Baranga la Valahia, dacă nici el, Miloiu, nu a intuit.
Problema se pune altfel. Nu cere nimeni nimănui de la Valahia să fie investigator de diplome. Acceptăm până la un punct că e ca ei, dar avem dovezi că echipa învinsă, și acum pe teren, știa multe. Altfel, când Baranga a venit în fața comisiilor de profesori de la Valahia, comisii care i-au dat titlurile, nu și-au dat seama că omul, când deschide gura să vorbească despre știință, e la nivelul unui ins cu 10 clase de școală? Să spună ei cui vor că e altfel, dar distanța dintre un individ cu 10 clase și un cadru didactic universitar care predă știință studenților, e o mare diferență. În mod normal, era suficient să îl asculți 5 minute să îți dai seama. Dar comisiile valahe, nu.
Miloiu prorectorul spune altceva. Într-un text luunnng cât toate zilele. Unde nu spune nimic altceva decât că onor echipa de profesori valahi nu știu nimic și sunt nevinovați.
Și mai vrea ceva Miloiu prorectorul. A văzut pe la alții că atunci când te simți vinovat, o metodă de a distrage atenția, e să provoci alt scandal.
Și încearcă să facă pe justițiarul. Că imaginea internațională a Valahiei merge înainte, e ok, n-are el de lucru acolo.
A primit ordin și s-a bucurat mult să vorbească despre doctorate și despre plagiate. Despre cine, mai precis? Doar nu despre colegii lui prieteni care l-au onorat cu funcția prea-înaltă. Auzi, responsabil cu internaționalizarea… vis îndeplinit. Vorbește de doctoratele altora, care sunt incomozi. Despre candidatul pierzător în recenta competiție pentru funcția de rector, de exemplu.
Suntem de părere că e foarte important pentru imaginea Universității Valahia din Târgoviște, ca să fie arătat întregii comunități, că acest caz Baranga, este un caz izolat și că Valahia este un centru serios de învățământ.
Faptul că doctoratele obținute de profesorii valahi sunt de valoare, reprezintă o garanție a acestui fapt.
Miloiu și compania însă, înțeleg să folosească acest lucru ca un instrument de a atrage atenția publicului/mass-media/angajaților de la scandalul Baranga, la care au contribuție directă și sunt parte, dar aici este vorba clar și de răzbunare.
Acum oricine e liber să sesizeze comisii despre plagiate, dar acestea vor fi logic, ușor soluționate prin faptul că tezele de doctorat susținute recent, inclusiv aceea sesizată de prorectorul Miloiu, au trecut prin filtrul necruțător al softurilor antiplagiat.
Cert este că după scandalul Baranga, Universitatea Valahia are nevoie de o reparare a imaginii.
În acest sens, considerăm că este emblematic ca aceia care conduc destinele Universității Valahia să fie primii care arată comunității academice și nu numai, că aici se învață carte cu adevărat, iar mentori sunt personalități științifice de înaltă ținută.
De aceea, este imperios necesar ca primii din ierarhia valahă să își pună la dispoziția publicului tezele de doctorat:
Conf. dr. Laura Gorghiu – rector
Conf. dr. Călin Oros – fost rector
și prorectorii:
Prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu
Prof. univ. dr. Silviu Miloiu
Conf. dr. univ. Henri Coandă
Conf. dr. univ. Mircea Duică.
P.S. Tezele de doctorat la care facem referire au fost susținute înainte de apariția sistemului antiplagiat (pe timpul scandalului celor 15.000 de teze de doctorat dubioase), iar confirmarea standardelor şi a originalităţii cercetărilor întreprinse de domniile lor, în demersul ştiinţific, ar reprezenta un plus pentru repararea imaginii, în mediul academic a Universității Valahia.
Având în vedere inițiativa dealtfel lăudabila a domnului MILOIU,de a sesiza C.N.A.T.D.C.U. dar si postările sale bărbătești pe contul sau de Facebook, solicitam public de la cei mai sus menționați, pentru asigurarea transparenței imaginii Universitatii Valahia din Târgoviște, să ne contacteze sau să ne înainteze pe adresa redacției noastre, tezele domniilor lor (care sunt dealtfel publice de felul lor), în format electronic, până pe data de 21.10.2020, pentru a solicita C.N.A.T.D.C.U. verificarea antiplagiat și apoi prezentarea întregului public a rezultatelor, care suntem siguri ca vor fi pe măsura funcțiilor deținute in prezent.
 
Vivat, crescat, floreat!

Sursa:stirimuntenia

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).