noiembrie 26, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Consilierul Patriarhului Daniel face o observație interesantă: ‘E de neînțeles cum ne poate fi negat accesul pe o proprietate privată, aparținând Bisericii’

2 min read
Read Time:1 Minute, 36 Second

Pelerinajul de la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și pelerinajul de la București, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul capitalei, sunt cele două evenimente ale lunii octombrie cu o importanță deosebită pentru ortodocșii români. Însă, ambele au fost interzise de Ludovic Orban, după o decizie luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe care îl prezidează.

Patriarhul Daniel a cerut ridicarea restricțiilor impus pentru că Biserica Ortodoxă Română s-a supus tuturor regulilor și legilor emise de la începutul stării de urgență. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, face, într-o intervenție pentru STIRIPESURSE.RO, observație care a scăpat tuturor comentatorilor.

Arhidiaconul Mavrichi, cadru didactic la Facultatea de Teologie, remarcă faptul că o autoritate publică neagă ”accesul pe o proprietate privată, aparținând Bisericii”, atunci când decide că în biserici pot intra doar cetățenii din aceeași localitate. Părintele Mavrichi consideră abuz ceea ce li se întâmplă ortodocșilor, după ultimele decizii ale autorităților.

”Câtă vreme trăim libertatea de a ne bucura de regimul proprietății private, libertate câștigată cu sânge, este de neînțeles cum ne poate fi negat accesul pe o proprietate privată, aparținând Bisericii, de către o autoritate publică.

Dreptul și libertatea de a mă închina potrivit Tradiției Creștine căreia aparțin nu poate fi lezat, negat, decât în condiții de urgență și această suprimare trebuie prevăzută anterior prin lege. Orice este în afara acestui cadru reprezintă un abuz.

Momentul acesta din an este special pentru români. Sunt două pelerinaje care ne definesc identitar. A face din manifestarea aceasta religioasă, fără nici un argument, evenimentul pericol numărul unu, înseamnă a sugera că comunitățile de credință din România sunt periculoase de frecventat. Aceasta în condițiile în care s-au comportat ireproșabil până acum. Orice măsură luată trebuie să fie proporțională cu pericolul vizat, și deopotrivă simetrică cu alte zone sociale similare. Altfel, se constituie în discriminare. Mă întreb sincer ce urmează?”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, consilierul Patriarhului Daniel, Ionuț Mavrichi.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).