noiembrie 24, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Proteste de amploare împotriva restricțiilor de pandemie în Germania

2 min read
Read Time:1 Minute, 11 Second

Mii de persoane sunt așteptate să iasă în weekend la manifestațiile organizate în Konstanz, în sud-vestul Germaniei, împotriva purtării de măști și a restricțiilor contra pandemiei.

Un imens lanţ uman urmează să fie organizat pe malul lacului din Konstanz, la iniţiativa “gânditorilor liberi”, o adunare diversă de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de Covid-19 care deja au manifestat de două ori cu zeci de mii de persoane la Berlin în timpul verii. Obiectivul lor este de a aduna suficient de multă lume pentru a ajunge în Austria şi Elveţia, malurile lacului din Konstanz fiind situate de-a lungul a trei ţări.

Sâmbătă, 17 manifestaţii sau adunări sunt aşteptate la Konstanz. Duminică, 12 adunări sunt anunţate în centrul oraşului. Poliţia aşteaptă în total 30.000 de persoane şi a prevăzut “un important efectiv” de forţe de ordine în faţa unei posibile escaladări.

Aceste proteste intervin în plină creştere a numărului de contaminări în Germania. Sâmbătă, numărul noilor infecţii în ultimele 24 de ore s-a situat peste pragul de 2.500, adică la nivelul celui din aprilie.

Cancelarul Angela Merkel, care s-a arătat îngrijorată din cauza acestei creşteri, a anunţat marţi noi restricţii, în special pentru sărbătorile private, cu amenzi pentru cei care nu respectă anumite reguli.

Municipalitatea din Konstanz a interzis manifestările în care să fie purtate semnele regimului nazist sau “drapele ale Reichului” aşa cum s-a întâmplat la Berlin.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).