noiembrie 25, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

CSM a stabilit: Rareş Bogdan a afectat independenţa justiţiei. ‘Performanţă’ nefastă a europarlamentului PNL

2 min read
Read Time:1 Minute, 38 Second

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit în şedinţa de vineri, 25 septembrie, că europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afectat independenţa puterii judecătoreşti. Prim-vicepreşedintele PNL reuşeşte „perfomanţa” de a genera decizii de afectare a independenţei justiţiei din partea CSM în două componenţe diferite, după o decizie asemănătoare din 2016.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea sesizării privind apărarea independenţei puterii judecătoreşti faţă de postarea din data de 12 august 2020 pe pagina de Facebook a domnului RAREŞ BOGDAN, precum și față de articolul de presă distribuit de acesta, publicat pe site-ul online Comisarul.ro la data de 11 august 2020. (7 Da, 1 Nu, 1 Nul)”, se arată în hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM.

Hotărârea CSM vine după ce europarlamentarul PNL a instigat la presiune publică asupra justiţiei pentru soluţionarea dosarului 10 august în sensul condamnării foştilor şefi ai Jandarmeriei.

„Aici e o chestiune care se poate rezolva de către noi toți. Presiune URIAȘĂ pentru rezolvarea acestui caz. Împreuna putem reuși. Cu toții am văzut ce s-a întâmplat pe 10 August 2018 in Piata Victoriei din Bucuresti. Este imperios necesar ca Sindile, Cucos, Paraschiv, Cazan, Carmen Dan și cei care au coordonat opresiunea de atunci, sa PLĂTEASCA!”, a scria Rareş Bogdan pe Facebook.

Hotărârea are un precedent în 2016 în ceea ce-l priveşte pe Rareş Bogdan, moment în care acesta era încă jurnalist.

Deputatul Eugen Nicolicea (PSD), jurnalistul Rares Bogdan şi actorul Dan Puric au încălcat independenţa sistemului judiciar în iulie 2016, atunci când au susţinut că Laurenţiu Streza, mitropolit al Ardealului, dar şi alte înalte feţe bisericeşti ar fi trebuit audiate „discret” la DNA. CSM a votat raportul întocmit de Inspecţia Judiciară, după ce procurorul şef al DNA de la acel moment, Laura Codruţa Kovesi, a depus în 19 iulie o sesizare cu privire la afirmaţiile făcute de cei trei în mai multe emisiuni difuzate de Realitatea TV şi Antena 3

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).