Pericolul cel mai mare în lupta cu COVID-19 este oboseala acumulată de respectarea regulilor

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 13 Second

Europa a înregistrat progrese semnificative în lupta cu pandemia de COVID-19, dar există pericolul delăsării în perioada următoare, pe fondul oboselii oamenilor de a respecta regulile de distanțare, a declarat directorul biroului regional pentru Europa al organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge.

„Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge, citat de DPA.

Declanșarea pandemiei la începutul primăverii a relevat punctele forte și pe cele slabe ale continentului, lecții pe care ar fi trebuit să le învățăm pentru a fi mai pregătiți în iarna care se apropie. Din păcate, „oboseala COVID” este un fapt, mai ales în rândul tinerilor. De aceea, vor trebui identificate soluții pentru ca participarea acestora să nu se reducă.

Soluții care ar trebui identificare alături de generația tânără. „Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a spus Kluge.

Acesta a avertizat că pandemia s-ar putea agrava în lunile de iarnă, deşi este optimist că se pot evita alte perioade de izolare la domiciliu întrucât ar putea fi învăţate lecţiile oferite de strategiile aplicate în trecut.

Acest lucru a fost, spre exemplu, vizibil într-o rată a mortalităţii în scădere în comparaţie cu luna februarie şi în felul în care s-a manifestat solidaritatea în societate, a spus Kluge. „În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună”, a spus Kluge.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controversată pentru că a abordat diferit pandemia, Suedia a trecut cu brio și “testul începutului anului școlar”

Suedia este țara din Uniunea Europeană etichetată drept “controversată” pentru felul în care a ales să gestioneze pandemia de coronavirus. Măsuri restrictive mai blânde și eliminarea temerii de virus par a fi principiile după care țara din peninsula Scandinavă s-a ghidat în ultimele șase luni. Cunoscută pentru un sistem de […]

Ai un pont ? 0761011011