Ce legătură există între luarea mesei la restaurant și infectarea cu Covid

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 4 Second

A lua masa la restaurant este un factor care poate favoriza infectarea cu noul coronavirus, un studiu recent arătând că este de două ori mai probabil ca pacienții Covid să fi luat masa la restaurant decât cei testați negativ.

Un studiu realizat de Centrul American pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) relevă că este de aproape două ori mai probabil ca adulții depistați pozitiv cu coronavirus să fi luat masa la restaurant în ultimele două săptămâni înainte de a se îmbolnăvi decât cei care au ieșit negativ la test.

Probabilitatea mai mare s-a păstrat și în cazul pacienților pozitivi care au fost la baruri sau cafenele, însă doar atunci când studiul s-a limitat doar la cei care nu au avut contact apropiat cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Studiul a fost realizat pe 314 adulți care au fost testați pentru Covid-19 în iulie, pentru că prezentau simptome: 154 de teste au ieșit pozitive, 160 negative. Cercetătorii i-au întrebat dacă au purtat mască, ce activități au avut, dacă au luat masa la restaurant, dacă au ieșit la bar sau au mers la sală.

42% din adulții care au ieșit pozitivi au spus că au avut contact apropiat cu cel puțin o persoană confirmată cu Covid-19, spre deosebire de 14% dintre cei testați negativ, iar cele mai multe astfel de contacte, 51%, au fost cu membri ai familiei.

71% dintre adulții confirmați cu Covid-19 și 74% dintre cei testați negativ au spus că poartă mască facială în public. Nu s-au identificat diferențe notabile între cei pozitivi versus negativi nici în privința comportamentului la cumpărături, la birou, la sala de fitness, salon, transport public sau biserică.

În schimb, datele recoltate au arătat că adulții depistați pozitivi au declarat într-o mai mare măsură decât cei negativi că au luat masa la restaurant cu două săptămâni înainte de a începe să se simtă rău.

Studiul are totuși niște limitări, mai arată articolul CNN, printre acestea fiind nevoia de a determina dacă datele se păstrează în cazul unui grup mai mare de pacienți. De asemenea, cercetarea nu a diferențiat dacă pacienții au luat masa la restaurant în interior sau pe terasă.

Asociația pe Alimente și Medicamente a observat că cele 10 state din care provin adulții care au luat parte la cercetare au restricții foarte diferite în ceea ce privește servirea la restaurant, iar regulile generale impuse în pandemie sunt, de asemenea, diferite, arată Digi24.ro, care citează CNN.

sursa:evzilei

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marcel Ciolacu reproșează Guvernului că târăște elevii în războaie politice: Ce vină are, Orban, un copil dintr-un oraș cu administrație PSD?

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul, duminică seară, că a alocat preferențial fonduri pentru începerea în bune condiții a anului școlar. „Ați tăiat cu nesimțire 6 luni frunză la câini, și ați scos-o în seara asta pe incapabila aceea de la Educație să arunce toată vina pe autoritățile locale!Nu […]

Ai un pont ? 0761011011