MAE le recomandă cetățenilor din diaspora să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare: E mai sigur

CancandB.ro
Read Time:49 Second

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor din diaspora să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare, precizând că este o modalitate sigură, ce nu reprezintă pericol din punct de vedere sanitar.

 „Din păcate, nimeni nu poate, la acest moment, să furnizeze previziuni clare despre cum va evolua pandemia şi ce măsuri urmează să fie adoptate de alte state, uneori cu aplicare imediată. De aceea, luând în considerare riscurile sanitare şi obstacolele practice care decurg din măsurile adoptate de diverse ţări, recomandarea pe care MAE o adresează cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este să opteze pentru votul prin corespondenţă”, au declarat reprezentanți ai Ministerului de Externe, citați de Agerpres.

Aceștia au precizat că votul prin corespondență este o modalitate sigură și care permite exercitarea în condiţii de siguranţă sanitară a acestui drept constituţional, în contextul special generat de pandemie.

Conform cifrelor furnizate de platforma votstrainatate.ro, până vineri seară, 4.866 de români au ales votul prin corespondență la alegerile parlamentare.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Probleme la alegerile parlamentare: Mai multe țări vor interzice României să organizeze secții de vot pe teritoriul lor

Mai multe țări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondență, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, a declarat sâmbătă la Antena 3 președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică. Din acest motiv, s-a prelungit termenul pentru înscrierea pentru votul prin corespondență. […]

Ai un pont ? 0761011011