Gabriela Firea: Cabinetele medicale școlare sunt pregătite pentru începerea anului școla

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 9 Second

Cabinetele medicale școlare sunt pregătite pentru începerea anului școlar, anunță primarul Capitalei Gabriela Firea pe Facebook.

„M-am asigurat personal că Primăria Capitalei a luat, prin ASSMB, toate măsurile necesare pentru ca anul școlar să înceapă luni, 14 septembrie, cu cât mai puține emoții pentru copii, părinti și cadre didactice. Cabinetele medicale școlare sunt pregătite să facă față oricărei provocări, iar în prima zi de școală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din București!

Am început încă de acum 2 luni dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecție pentru personalul medical, dar și cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente. Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere.

Acționând proactiv, ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă.

Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste posturi, ASSMB a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

În acest moment, aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite cu personal medical calificat, efort apreciabil ținând cont ca în 2017 deficitul era de 30% , iar numărul total de posturi a fost mărit cu 100.

De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observațional, astfel încât , ca și la începutul anului școlar anterior, putem asigura zilnic prezența unui cadru medical în toate cabinetele medicale școlare acreditate.

Părintii trebuie sa știe ca se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterarii starii de sanatate in timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigatii medicale suplimentare; parintii trebuie sa solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

Toate detaliile privind acest proiect vor fi diponibile luni, pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secțiunea „Proiecte”.

De asemenea, Primăria Capitalei a depus eforturi susținute pentru a asigura și protejarea sănătății cadrelor medicale și a personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din Capitală.

Astfel, joi, 10 septembrie, a fost deschisă oficial aplicația online testamcovid.assmb.ro, unde aceștia pot solicita efectuarea unei testări RT-PCR, în mod GRATUIT, în vederea depistării unei eventuale infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins de către Primăria Capitalei pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000”, scrie Firea.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traian Băsescu, despre un posibil scenariu al PNL şi USR privind retragerea lui Nicuşor Dan în favoarea lui: 'NU le trece prin cap o asemenea soluție'

Traian Băsescu a declarat, întrebat despre un posibil scenariu al PNL şi USR ca Nicuşor Dan să se retragă în favoarea lui, că atât liberalii, cât şi reprezentanţii USR sunt atât de nepregătiţi politic încât nici prin cap nu le trece o astfel de soluţie. „Şi liberali şi USR sunt […]

Ai un pont ? 0761011011