Imagini desprinse dintr-un război al viitorului. Câinii-robot se alătură trupelor americane

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 14 Second

Soldații SUA au noi parteneri la exercițiile militare desfășurate în deșertul Mojave. Câinii-robot s-au alăturat trupelor Forțelor Aeriene ale SUA, în scene desprinse parcă dintr-un război al viitorului, scrie CNN.

Exercițiul desfășurat săptămâna trecută este unul dintre cele mai mari experimente cu noi tehnologii ale armatei americane. Exercițiul a presupus aterizarea unei aeronave americane într-o zonă ostilă. Câinii-robot au fost trimiși să verifice zona, înainte ca soldații să coboare din aeronavă.

Câinii-roboți sunt doar una dintre piesele de tehnologie a ceea ce armata SUA numește Sisteme Avansate de Luptă. Aceștia folosesc inteligența artificială și capacitatea de analiză rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările asupra militarilor SUA.

Will Roper, secretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, a declarat că pe viitor, pe câmpul de luptă, soldații se vor confrunta cu „o serie amețitoare de informații” de evaluat și vor trebui să se bazeze pe sinteza datelor făcută în nanosecunde pentru a lupta eficient.

„Evaluarea datelor ca o resursă esențială de luptă împotriva inamicilor este la fel de importantă ca sateliții sau combustibilul pentru avioane. Este cheia războiului de generație următoare”, a spus Roper într-un comunicat de presă al Forțelor Aeriene.

Câinii sunt numiți Vision 60 UGV sau „vehicule terestre autonome”. Producătorul, compania Ghost Robotics din Philadelphia, susține că aceștia au capacitatea de a opera pe orice teren sau mediu și de asemenea pot fi adaptați să transporte o gamă largă de senzori și de aparate.

sursa:digi24

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iohannis pune presiune pe conducerea PNL la locale: Mă aștept să obțină un scor record

Klaus Iohannis a declarat la conferința de presă susținută miercuri că așteaptă rezultate record ale liberalilor la alegerile locale din această toamnă. „Așteptarea mea este ca PNL să obțină de data aceasta cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a spus șeful statului. Declarația este una care pune […]

Ai un pont ? 0761011011