Ministrul Lucian Bode și Guvernul, criticați în termeni duri de polițiștii din sindicatul Europol: ‘Minte cu neruşinare! Șoferul SPP cere acordul pentru orice’

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 52 Second

Sindicatul Europol îl acvuză pe ministrul Transporturilor Lucian Bode că minte cu neruşinare atunci când spune că nu ştia ca Touaregul cu care se deplasa avea in funcţiune semnalele acustice şi luminoase sau când afirmă că nu el l-a pus pe şoferul SPP să circule cu viteză şi să încalce regulile de circulaţie, relatează News.ro.

”Ministrul Bode minte cu neruşinare atunci când spune că nu ştia ca Touaregul cu care se deplasa avea in funcţiune semnalele acustice şi luminoase sau când afirmă că nu el l-a pus pe şoferul SPP să circule cu viteză şi să încalce regulile de circulaţie care au dus la accidentul cu victimă de pe raza jud. Argeş. Vă spunem noi că şoferul SPP cere acordul demnitarului pentru orice acţiune, inclusiv pentru traseul pe care urmează să se deplaseze. Spp-istul este o victimă şi va răspunde personal pentru aroganţa lui Bode şi pentru faptul că a acceptat să încalce legea la solicitarea lui”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol.

Ei consideră că în aceleaşi condiţii a murit şi Bogdan Gigină, ”care a gonit cu viteză pentru a elibera calea ministrului Oprea, nu pentru că i s-a cerut, ci pentru că se plictisea în vreo intersecţie”.

”Să fim serioşi! Vedem acelaşi tipar. Tăcere, tentativă de muşamalizare şi la câteva zile, la presiunea opiniei publice, o poveste cusută cu aţă albă. Totul pentru a salva aparenţa unui Guvern „integru” care fumează în Palatul Victoriei, îşi trimite subordonaţii să se întâlnească noaptea cu interlopii pentru a negocia legea sau se folosesc de funcţie pentru a fi deasupra proştilor care respectă regulile de circulaţie”, scriu sindicaliştii Europol.

De asemenea, poliţiltii se întreabă cum să înţeleagă ministrul Transporturilor nevoia de autostrăzi şi de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere, în condiţiile în care el ajunge de acasă, de la Zalău, la Bucureşti în doar 5 ore.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judeţul Argeş, că regretă „nespus” acest „incident”.

El a menţionat că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore. Bode a spus că şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează şi de ajungerea la destinaţie în siguranţă.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”, a susţinut Bode, precizând că, până la acel accident, şoferii SPP au condus impecabil.

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu ia în calcul schimbarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, spunând că acesta nu are niciun fel de răspundere în cazul accidentului în care a fost implicată maşina sa.

„Nu a fost la volan, nu a impus în niciun fel ritmul de deplasare, nici nu poate legal să impună ritmul de deplasare (…) nu cred că acuma, pe un accident care într-adevăr a avut loc se poate lua o decizie legată de mandatul de ministru şi repet trebuie judecat după ceea ce face efectiv ca ministru”, consideră Orban.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gabriela Firea anunţă ultimele măsuri pentru deschiderea şcolilor în Capitală: 'Încercăm să suplinim lipsa de organizare din partea Guvernului'

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, afirmă că lipsa de organizare din partea Guvernului pentru începerea anului şcolar este suplinită în Bucureşti de autorităţile locale. Aceasta precizează că se va implementa un sistem de testări pentru copiii cu simptome, astfel încât aceştia să nu fie izolaţi de familie. „Observând că […]

Ai un pont ? 0761011011