Nelu Tătaru: Vor fi cabine de vot speciale pentru alegătorii care prezintă stare febrilă

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că autorităţile au în vedere la elaborarea normelor care vor fi aplicate în ziua votului pentru alegerile locale asigurarea unor cabine de vot dedicate în cazul în care la o secţie de votare se va prezenta un alegător care prezintă o stare febrilă.

„Avem în discuţie, în acest moment, şi nişte norme de pregătire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmează să apară prin ordin comun şi norme pentru ziua votului. (…) Pentru momentul votului avem nişte circuite la fiecare secţie de vot, după cum avem şi, dacă avem, de exemplu, un alegător febril, nişte cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluaţi, sunt duşi la cabina de vot dedicată în secţia de vot şi dezinfectată după. Există varianta cu aerisirea sălilor unde se desfăşoară procesul de vot o dată la două ore sau de câte ori este nevoie, cu prezenţa dezinfectantului şi contactul cât mai puţin, dezinfectante cât mai multe şi la ieşirea din secţia de vot”, a explicat Nelu Tătaru, la Digi 24, întrebat ce măsuri de protecţie sanitară vor fi impuse cu ocazia alegerilor locale programate pentru data de 27 septembrie.

El a precizat că va exista personal care să verifice respectarea acestor reguli în fiecare secţie de vot.

Întrebat cum se va proceda pentru cei care sunt în izolare la domiciliu sau la spital, ministrul a spus: „Sunt acele urne mobile şi numărătoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflaţi în izolare la domiciliu”.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Senatoarea Roxana Pațurcă s-a înscris în PNL, după ce a fost exclusă din PSD

Senatoarea Roxana Pațurcă s-a înscris în PNL, după ce a fost exclusă din PSD, alături de deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan, pentru că au lipsit de la şedinţa de plen comun a Parlamentului în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură. Decizia […]

Ai un pont ? 0761011011