De ce grăbește PSD moțiunea (surse)

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 23 Second
Marcel Ciolacu Congres PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a decis să urgenteze votul la moțiunea de cenzură pentru a nu le da timp liberalilor să convingă parlamentarii să lipsească, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, inițial PSD a vrut să aștepte decizia CCR și pe urmă să organizeze votul. Liderii social-democrați au fost avertizați că liberalii duc o campanie agresivă de negociere cu parlamentarii pentru a-i convinge pe cât mai mulți senatori și deputați să nu vină la vot. Surse din PSD spun că fiecare zi care trece înseamnă mai multe șanse ca liberalii să aibă succes, acesta fiind motivul pentru care a fost nevoie ca votul să fie programat cât mai repede posibil.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a convocat joi liderii județeni PSD la o ședință cu conducerea centrală pentru a discuta despre moțiunea de cenzură. Ședința va avea loc la ora 13.00, în format online, după ce Parlamentul a decis ca moțiunea să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Discuțiile din Consiliului Politic Național al PSD (fostul CEX) se vor axa pe voturile de care dispune PSD pentru moțiunea de cenzură, strategia pe care o vor folosi social-democrații în următoarele zile, până la vot, și pe stadiul negocierilor cu celelalte partide.

PSD, ALDE, Pro România și PPU-sl votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului. USR nu susține moțiunea de cenzură.

Dacă 233 de parlamentari votează „pentru” la moțiunea de cenzură, Guvernul este demis.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

BREAKING - MAI recunoaște că șeful Poliției s-a întâlnit cu Duduienii, dar totul a fost legal: 'Nu s-a negociat aplicarea legii'

Secretarul de stat MAI Bogdan Despescu a susţinut joi, 27 august, o declaraţie de presă pe tema întâlnirii dintre şefii Poliţiei şi reprezentanţi ai clanului Duduianu, în perioada înmormântării lui Emi Pian. Acesta a recunoscut că întâlnirea chestorului Vasilescu cu Elvis Pian a avut loc, dar susține că totul a […]

Ai un pont ? 0761011011