S-a atins un “target”? Oamenii se TEM deja destul de pandemie

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 14 Second
S-a atins un “target”? Oamenii se TEM deja destul de pandemie

 

„Nu trebuie exacerbate astfel de informații, oamenii se tem deja destul de pandemie”. Astfel a transmis recent Organizația Mondială a Sănătății.

Totul în contextul faptului că OMS a apreciat că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă noua boală în alimente de import, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

„Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP. Totuşi, „ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar, a menţionat cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS.

Nu există date care să demonstreze că alimentele participă la transmitere

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a subliniat Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS. „Alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor. „Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Analiza unui 'greu' PNL: Lupta e strânsă în București

Liberal cu ștate vechi în politică, fostul ministru Victor Paul Dobre a declarat marți la Antena 3 că pentru funcția de primar al Capitalei bătălia este „strânsă”. „Este o batalie stransa. Favorit este Nicusor Dan, pe de altă parte dna firea este primar in functie si pleaca cu avantaj. Cred […]

Ai un pont ? 0761011011