UPDATE: Guvernul a prelungit starea de alertă. Care sunt noile REGULI

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 39 Second
UPDATE: Guvernul a prelungit starea de alertă. Care sunt noile REGULI

 

UPDATE: Cabinetul condus de Ludovic Orban a transmis Hotărârea de Guvern nr. 668 din 14 august 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ a fost adoptat în ședința desfășurată vineri la Palatul Victoria din Capitală.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiect.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că unele măsuri vor fi modificate.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24, pentru terase. Mi-am dat acordul”, a spus prim-ministrul.

Totodată, el s-a mai referit și la măsuri care vor fi luate pentru a se permite participarea sportivilor la competiții, dar și chestiuni legate de activitatea corpului diplomatic.

După ieșirea din starea de urgență, instituită în perioada 16 martie – 14 mai, România a intrat pentru prima dată în starea de alertă, la data de 15 mai.

Acum este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Mediafax

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Profesorii AMENINȚĂ Guvernul cu boicotarea debutului de an școlar dacă nu se măresc SALARIILE

  Există riscul ca deschiderea noului an şcolar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă Guvernul nu va majora salariile în învăţământ de la 1 septembrie, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), remis, vineri, Agerpres. Potrivit FSLI, anunţul autorităţilor este surprinzător, având în vedere că […]

Ai un pont ? 0761011011