PROTESTE fără precedent în Beirut după explozia care a ucis 158 de oameni

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 28 Second

PROTESTE fără precedent în Beirut după explozia care a ucis 158 de oameni

Autorităţile libaneze au anunţat sâmbătă după-amiază un nou bilanţ al deceselor provocate de explozia de marţi, 158, iar 21 de oameni sunt încă daţi dispăruţi. În acelaşi timp, în centrul capitalei devastate de deflagraţie, aproximativ 7.000 de oameni protestează faţă de felul în care Guvernul a gestionat situaţia, iar forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene.

Ministerul Sănătăţii a anunţat noul bilanţ al deceselor şi a precizat că numărul răniţilor este de peste 6.000, informează Reuters.

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Martirilor, mulţi au aruncat cu pietre şi au încercat să treacă de o barieră spre clădirea Parlamentului din Beirut, astfel că forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, transmite

Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului, iar un adolescent şi-a pierdut cunoştinţa din cauza gazelor, a relatat un reporter Reuters.

Protestatarii au scandat „Poporul vrea căderea regimului”, lozincă populară în timpul manifestaţiilor din 2011, numite Primăvara Arabă. „Revoluţie! Revoluţie”, s-a mai auzit pe străzi şi „Plecaţi! Sunteţi toţi ucigaşi”.

În timpul manifestaţiei, soldaţi în maşini echipate cu mitraliere au supravegheat zona.

„Demisia sau spânzurătoarea”, mai scria pe o pancartă. Protestatarii au incendiat mobilier stradal şi poliţia a lansat zeci de doze de gaze lacrimogene.

Un marş ar urma să aibă loc în această seară între una dintre cele mai devastate zone din apropiere de port şi Piaţa Martirilor, unde, de anul trecut, au loc manifestaţii anti-guvernamentale pe fondul crizei economice.

Deflagraţia de marţi seară a avut loc în port, la un depozit unde se aflau stocate, „în mod necorespunzător”, după cum au precizat autorităţile, 2.750 de tone de nitrat de amoniu. Sute de mii de oameni au rămas fără adăpost.

Libanezii consideră că autorităţile au fost neglijente.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Şapte judeţe din România, incluse de Germania în lista zonelor de risc. Persoanele din aceste zone trebuie să prezinte test negativ COVID la intrarea în țară

Judeţele Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş, au fost incluse de autorităţile din Germania pe lista zonelor de risc, iar persoanele care intră în ţară din aceste zone, indiferent de cetăţenie, trebuie să prezinte test negativ de coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte, sau să […]

Ai un pont ? 0761011011