News: Respiri greu pe pandemie? Două teste de FĂCUT acasă

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 20 Second
Respiri greu pe pandemie? Două teste de FĂCUT acasă

 

Doctorul Jimmy Mohamed explică două teste simple de făcut acasă. Aceasta în cazul dificultăților de respirație, cunoscut fiind faptul că acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale coronavirusului.

Mai mult sau mai puțin acute, în funcție de caz, nu întotdeauna provoacă îngrijorare. Dar când trebuie să mergi la medic sau să suni la urgențe? Jimmy Mohamed, medic și editorialist pentru Europe1, explică.

Măsurați-vă ritmul respirator

Puteți măsura mai întâi ritmul respirator, care înseamna numărul de respirații pe care le faci într-un minut. Inhalează, apoi expiră și numără ciclurile dintr-un minut. Dacă depășești 20 de cicluri pe minut, te afli în „polipnee” și trebuie să contactezi imediat un medic pentru a-ți evalua situația.

Cea mai bună metodă de a-ți calcula ritmul respirator este atunci când altcineva face numărătoarea. Altfel, te vei concentra mai mult asupra respirației și riști să pierzi firul.

Calculați scorul Roth

Cealaltă modalitate este să calculul scorului Roth. Pentru asta, trebuie să inspiri adânc, apoi să numeri de la 1 la 30, în mod clar, dar rapid. Două repere sunt importante: cât de mult ai reușit să numeri și cât a timp durat, potrivit Europe1, citată de smartradio.ro. Dacă reușești să numeri cel mult până la 10 sau dacă a trebuit să inspiri din nou mai devreme de 7 secunde, înseamnă că nivelul de oxigen din sânge este sub 95%.

Dacă nu poți număra până la 7 sau dacă trebuie să respiri din nou după 5 secunde, înseamnă că nivelul de oxigen este sub 90%. În această situație, trebuie să contactezi serviciul de urgență.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ONU le cere statelor să NU profite de pandemie ca să INTERZICĂ protestele: "Restricțiile nu trebuie folosite ABUZIV"

  Guvernele au dreptul de a limita desfăşurarea mitingurilor de protest din raţiuni de sănătate publică, dar doar în limite rezonabile şi în zone în care se înregistrează focare active de coronavirus, anunţă Comitetul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, potrivit unui raport citat de Reuters, informează Mediafax. Acordul Internaţional privind […]

Ai un pont ? 0761011011