Exploziv!!!:Ludovic Orban RECUNOAȘTE că a SCĂPAT economia de sub control: Deficitul e unul îngrijorător, care ne îndeamnă la foarte multă prudență

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 8 Second

Economia României e total scăpată de sub control. O arată deficitul, care a explodat la peste 4% în primele luni ale anului. când estimarea pe tot anul era de circa 7%. Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că deficitul bugetar din primele șase luni este unul „îngrijorător”, care îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creștere a cheltuielilor, conform Mediafax.

„Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alți ani. Nu numai România, ci toată lumea se confruntă cu o epidemie, o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică. Această criză economică a dus la închiderea unor activități și a generat scăderea veniturilor pe care le obține statul român din taxe și impozite. Acest deficit este, în mare parte, rezultatul acestei crize economice”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, măsurile luate de Executiv vor genera efecte benefice pe termen mediu și lung.

„Faptul că am lăsat lichiditatea în piață către cetățeni și la companii. (…) Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ținem cont și care ne îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creșterea cheltuielilor”, a mai spus premierul.

Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 mld lei (4,17% din PIB), a anunțat marți Ministerul Finanțelor.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Breaking News!Klaus Iohannis, întâlnire de URGENȚĂ cu trei miniștri din cabinetul Orban

Președintele Klaus Iohannis va avea, astăzi, o întâlnire de urgență cu trei miniștri din cabinetul Orban. E vorba despre miniștrii Transporturilor, Finanțelor și Fondurilor europene, iar discuțiile sunt axate pe fonduri europene. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 29 iulie a.c., ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema […]

Ai un pont ? 0761011011