Patronul CAN-CAN și al mai multor publicații a încheiat un acord DNA – Riscă doi ani cu suspendare dacă un judecător acceptă înțelegerea

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 21 Second

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție sesizat Tribunalul București cu acordul de recunoaștere a vinovăției a lui Ioan Radu Budeanu pentru complicitate la cumpărare de influență. Patronul publicațiilor cancan.ro, gandul.ro și prosport.ro, Radu Budeanu, a încheiat un acord de vinovăție cu procurorii DNA pentru dosarul în care era inculpat.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În vara – toamna anului 2011, omul de presă i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, Elena Udrea, promisiunea unui om de afaceri, Bogdan Buzăianu, de a-i oferi suma de 5.000.000 de dolari pentru ca demnitarul să-și exercite influența în vederea menținerii, în parametrii deja negociați (preț și cantitate de energie furnizată), a contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu SC Hidroelectrica SA.

În același context, în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, inculpatul Budeanu, mai arată DNA, printr-un intermediar, ar fi predat fostului ministru suma de 3.800.000 dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri.

În prezența avocatului ales, Budeanu a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

sursastiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marcel Ciolacu AMENINȚĂ cu moțiunea de cenzură: Guvernul Orban trebuie să plece!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că actualul Guvern trebuie să plece cât mai rapid din funcție și schițează o serie de motive pentru care va fi depusă moțiunea de cenzură. ”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu […]

Ai un pont ? 0761011011