SONDAJ Mesajul românilor către urechile guvernanților: firmele românești ar trebui susținute mai mult în această perioadă dificilă

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 18 Second

Cei mai mulți români (87%) consideră că firmele cu capital românesc ar trebui susținute mai mult în această perioadă, pentru a putea depăși cât mai repede efectele economice cauzate de pandemia de Covid-19 și a putea menține locurile de muncă, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Astfel, aproape 85% sunt de părere că în contextul actual ar trebui cumpărate în primul rând produse românești, în sprijinul business-urile locale.

Tocmai din acest motiv, mai mult de jumătate dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că, de la izbucnirea pandemiei, preferă să cumpere mai mult produse românești. 20% dintre respondenți afirmă, însă, că nu și-au propus să aleagă cu precădere produse românești de la raft, iar tot atâția spun că nu acordă atenție provenienței produselor pe care le cumpără, optând în continuare pentru aceleași branduri pe care le puneau în coș și înainte de pandemie.

Schimbarea de comportament în rândul românilor care aleg produse românești pentru a sprijini business-urile locale vine în contextul în care aproape 54% consideră că firmele cu capital românesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decât firmele străine. Doar puțin peste un sfert dintre respondenți consideră, în acest context, că o companie românească ar reprezenta un loc de muncă mai sigur decât o companie străină în această perioadă, în timp ce 38% afirmă că nu știu unde ar mai putea găsi un loc de muncă pe care să-l considere sigur în contextul actual.

Un sfert dintre angajați ar prefera să lucreze la stat

Chiar și așa, 30% dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că preferă să lucreze într-o companie cu capital românesc în această perioadă în locul unei companii străine, iar un sfert afirmă că sunt mai liniștiți dacă angajatorul ar fi o companie de stat. Peste 46% dintre respondenți sunt deja angajați în companii românești, iar 35% lucrează în companii străine, în timp ce doar 5% sunt angajați la stat.

În ceea ce privește evoluția din perioada următoare a companiei pentru care lucrează, 40% se așteaptă la o revenire după perioada mai dificilă din primul semestru. În schimb, 12% se tem că situația companiei va continua să se deterioreze, iar 10% mizează pe stagnare. Perspectivele sunt incerte pentru mai mult de 20% dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs, fiindu-le foarte greu să aprecieze ce se va întâmpla cu angajatorul și care va fi situația lor profesională până la finalul anului.

Semnalele la nivelul angajaților sunt totuși pozitive. O treime consideră că sunt șanse ca angajatorul pentru care lucrează să facă recrutări anul acesta, iar aproape 23% mizează cel puțin pe stagnarea numărului de angajați din companie. Sondajul a fost efectuat în perioada 5 – 20 iulie 2020, pe un eșantion de 1.024 de utilizatori de internet.

sursa:stiripesurse

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Românii depistați cu COVID-19 în Grecia au cerut ca situația lor să NU fie raportată autorităților din România

Autorităţile din Grecia anunţă că 61 de români sunt infectaţi cu coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a întreprins măsuri pentru a afla situaţia tuturor turiştilor români din Grecia şi transmite informaţii despre 16 persoane. Instituţia precizează că unii români au refuzat ca situaţia lor să fie comunicată autorităţilor de la […]

Ai un pont ? 0761011011