Problemele neurologice provocate de virus. NU se știe dacă sunt temporare

CancandB.ro
Read Time:48 Second

Medicul Igor Koralnik, directorul departamentului de boli neuroinfecţioase de la spitalul Northwestern Medicine din Chicago, a analizat actuala literatură ştiinţifică din acest domeniu şi a descoperit că aproximativ jumătate dintre pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 prezintă complicaţii neurologice.

Care sunt aceste complicații? Ameţeală, vigilenţă scăzută, probleme de concentrare, tulburări ale mirosului şi gustului, convulsii, accidente vasculare cerebrale, stare de slăbiciune şi dureri musculare.

A creat o clinică ambulatorie

Doctorul Koralnik, ale cărui descoperiri au fost publicate în Annals of Neurology, a creat o clinică ambulatorie de tratare a pacienţilor cu COVID-19, pentru a afla dacă aceste probleme neurologice sunt temporare sau permanente, potrivit Reuters. Sadiya Kahn a făcut şi o paralelă între noul coronavirus şi HIV, virusul care declanşează SIDA, considerând că cea mai mare parte a atenţiei opiniei publice s-a orientat iniţial asupra deceselor.

„În anii recenţi, am fost foarte concentraţi asupra complicaţiilor cardiovasculare şi asupra supravieţuirii pacienţilor cu HIV”, a precizat experta.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Panică în Spania. Creștere importantă a numărului de INFECTĂRI cu coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a crescut joi cu alte 2.615 de infectări. Cifra reprezintă o creștere importantă, având în vedere că autoritățile iberice depun eforturi pentru a limita noile focare de infecții care au apărut de la ridicarea restrcțiilor de izolare acum o lună, scrie Hotnews.ro. Datele Ministerului […]

Ai un pont ? 0761011011