“Pe NAS”: Coca, OPIUMUL și pandemia

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 26 Second

În Europa există semne că măsurile de închidere şi izolare au dus la o creştere a cererii de cannabis, conform unui raport al Biroului ONU pentru Droguri şi Infracţiuni (UNOCD – UN Office on Drugs and Crime).

În raport se mai arată că în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii au fost confiscate mari cantităţi din acest drog, potrivit DPA. În fapt, traficul ilegal de droguri deschide oportunităţi de a câştiga bani pentru persoanele afectate economic de criza noului coronavirus, în timp ce cererea de droguri urmează să crească din cauza aceloraşi probleme economice provocate de pandemie, conform aceluiași  raport.

Afganistanul cu opinoide

În Afganistan, principalul producător mondial de opioide, recoltarea opiului, ce a început din luna martie, a fost iniţial îngreunată de faptul că zilierii din Pakistan nu au mai putut trece frontiera închisă cu Afganistanul din cauza epidemiei. Însă afganii care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei COVID-19, în particular femei, au fost atraşi să înlocuiască mâna de lucru pakistaneză în recoltarea opiului, conform organismului ONU care şi-a publicat joi raportul anual cu privire la problema drogurilor.

Bolivia cu coca

În Bolivia, pandemia a îngreunat mult capacitatea autorităţilor de a lupta împotriva cultivării de coca. De altfel, UNODC a avertizat că „viitoarea criză economică ar putea să determine şi mai mulţi fermieri să-şi intensifice activităţile de cultivare de coca sau să înceapă să cultive coca în toate ţările producătoare ale acestui drog” din America Latină.

Restricţiile de transport au afectat în mod sever traficul global de droguri, generând stocuri de droguri în creştere, ce ar putea să ducă la periculoase situaţii în care pieţele să fie inundate cu droguri ieftine, după cum contiinuă să avertizeze ONU.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medicii ATI refuză detaşarea la Institutul Matei Balş. ACUZAȚII GRAVE la adresa directorului Adrian Streinu-Cercel

  Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI), condusă de medicul Şerban Bubenek, se opune detaşării medicilor şi asistenţilor ATI la Institutul ”Matei Balş”, acuzând un abuz de putere comis de directorul institutului, medicul Adrian Streinu Cercel, care de 11 ani nu a organizat concurs pentru conducerea Secţiei de Terapie […]

Ai un pont ? 0761011011