decembrie 2, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cursa înarmărilor în Asia – Țara care vrea să cumpere întreaga flotă de avioane de luptă a unei țări UE

2 min read
Read Time:1 Minute, 13 Second

Indonezia este interesată de achiziţia întregii flote de avioane de luptă Eurofighter a Austriei, i-a comunicat ministrul indonezian al apărării Prabowo Subianto omoloagei sale austriece, Klaudia Tanner, printr-o scrisoare citată miercuri de dpa, notează Agerpres.

Propunerea de cumpărare a aparatelor Eurofighter Typhoon ar fi ‘în interesul ambelor ţări’, arată documentul.

Austria a cumpărat avioanele respective în 2003, în cadrul celei mai mari achiziţii de armament a ţării din perioada postbelică. Ulterior, guvernul de la Viena a făcut acuzaţii de corupţie, susţinând că a plătit prea mult producătorului Airbus din cauza includerii în contract a unor sume pentru intermediari. Airbus a respins suspiciunile.

Conform contractului de achiziţie, Austria nu poate vinde avioanele unei alte ţări fără acordul Airbus.

Ministerul apărării de la Viena verifică în prezent autenticitatea scrisorii ministrului indonezian, a declarat săptămâna aceasta un purtător de cuvânt agenţiei de presă austriece APA.

Subiectul a provocat controverse în Indonezia; un parlamentar a cerut guvernului de la Jakarta să renunţe la plan. ‘Guvernul şi Camera Reprezentanţilor s-au angajat să nu achiziţioneze echipamente militare’, a declarat deputatul Tubagus Hasanuddin.

Prabowo a afirmat că este conştient de opoziţia faţă de tranzacţie, dar aceasta ar putea oferi ‘o schimbare promiţătoare ambelor părţi’.

Indonezia a semnat în 2018 un contract pentru cumpărarea a 11 avioane de luptă Suhoi Su-35 din Rusia, care încă nu a fost pus în practică. Ministerul apărării a vorbit despre obstacole în calea tranzacţiei, fără a preciza la ce se referă.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).