Cursa înarmărilor în Asia – Țara care vrea să cumpere întreaga flotă de avioane de luptă a unei țări UE

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 13 Second

Indonezia este interesată de achiziţia întregii flote de avioane de luptă Eurofighter a Austriei, i-a comunicat ministrul indonezian al apărării Prabowo Subianto omoloagei sale austriece, Klaudia Tanner, printr-o scrisoare citată miercuri de dpa, notează Agerpres.

Propunerea de cumpărare a aparatelor Eurofighter Typhoon ar fi ‘în interesul ambelor ţări’, arată documentul.

Austria a cumpărat avioanele respective în 2003, în cadrul celei mai mari achiziţii de armament a ţării din perioada postbelică. Ulterior, guvernul de la Viena a făcut acuzaţii de corupţie, susţinând că a plătit prea mult producătorului Airbus din cauza includerii în contract a unor sume pentru intermediari. Airbus a respins suspiciunile.

Conform contractului de achiziţie, Austria nu poate vinde avioanele unei alte ţări fără acordul Airbus.

Ministerul apărării de la Viena verifică în prezent autenticitatea scrisorii ministrului indonezian, a declarat săptămâna aceasta un purtător de cuvânt agenţiei de presă austriece APA.

Subiectul a provocat controverse în Indonezia; un parlamentar a cerut guvernului de la Jakarta să renunţe la plan. ‘Guvernul şi Camera Reprezentanţilor s-au angajat să nu achiziţioneze echipamente militare’, a declarat deputatul Tubagus Hasanuddin.

Prabowo a afirmat că este conştient de opoziţia faţă de tranzacţie, dar aceasta ar putea oferi ‘o schimbare promiţătoare ambelor părţi’.

Indonezia a semnat în 2018 un contract pentru cumpărarea a 11 avioane de luptă Suhoi Su-35 din Rusia, care încă nu a fost pus în practică. Ministerul apărării a vorbit despre obstacole în calea tranzacţiei, fără a preciza la ce se referă.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ordinul prin care începe PRĂPĂDUL - ANAF și-a întărit structurile de verificare a persoanelor fizice

Persoanele fizice care nu respectă obligațiile fiscale pe care le au se află în vizorul ANAF. Cel mai recent Ordin al președintelui ANAF, prin care, practic, crește numărul inspectorilor care se vor ocupa de controalele la persoanele fizice, vorbește despre o presiune deja existentă de nouă ani de zile pe […]

Ai un pont ? 0761011011