Corpul de control al MS începe verificarea DSP-urilor și a spitalelor

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 43 Second

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii va efectua în perioada următoare mai multe verificări la direcţiile de sănătate publică şi la spitale. Se va evalua modul în care sunt respectate drepturile pacienţilor la asigurarea tratamentului şi serviciilor medicale, activitatea Serviciului Prevenire a infecţiilor asociate activităţii medicale (SPIAM) de la nivelul spitalelor, modul în care au fost realizate achiziţiile de echipamente şi materiale sanitare.

„Astăzi a intrat în vigoare legea carantinei şi a izolării, pe care trebuie să o punem în concordanţă cu legislaţia referitoare la SARS-CoV-2. Am avut discuţii cu direcţiile de sănătate publică despre modul de implementare a acestei legi, am răspuns la întrebări şi nelămuriri, urmând ca zilele următoare să avem şi ordinele de ministru şi hotărârile de guvern care să pună în aplicare această lege. Suntem într-un moment pandemic cu o creştere progresivă a numărului de cazuri şi vom avea două săptămâni în care vom căuta să reimpunem acele măsuri de carantină, izolare în spital sau la domiciliu. În funcţie de cooperarea la aceste măsuri şi respectarea normelor de desfăşurare a unor activităţi, vom putea vedea în următoarea perioadă şi evoluţia epidemică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,

Noile acte normative care vor fi emise de MS ca legislaţie secundară la legea carantinei şi izolării vor permite controlul pandemiei, tratarea pacienţilor, optimizarea fluxurilor în spitale, asigurarea cu personal medical detaşat, acolo unde este necesar, evitarea aglomerării secţiilor, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Ministrul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică mai multă stricteţe şi acurateţe în desfăşurarea anchetelor epidemiologice. ”Începând de astăzi (n.r. – marţi), pentru fiecare caz confirmat, DSP are obligaţia să desemneze în maxim 2 ore un medic pentru demararea anchetei epidemiologice, care trebuie finalizată în maxim 12 ore. De asemenea, se va modifica şi modul de raportare, conform cu cerinţele noii legislaţii. Mai mult, centrele de testare vor avea obligaţia să prioritizeze testele şi să lucreze probele din anchete epidemiologice, retestări ale persoanelor pozitive etc. Va fi raportat numărul de testele efectuate, distinct numărul retestărilor, dar şi numărul persoanelor testate”, arată MS.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PROTEST la sediul Avocatului Poporului: românii cer ATACAREA Legii carantinării la CCR

E protest tăcut în fața sediului Avocatului Poporului. Cele câteva zeci de români strânși acolo îi cer Renatei Weber să atace la CCR Legea carantinării, care are mai multe prevederi abuzive, deși ea a fost votată în Parlament de PSD și PNL. Prin aceasta lege, românii sunt obligați să se […]

Ai un pont ? 0761011011