decembrie 2, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Deși Arafat spune că NU mai sunt locuri la terapie intensivă, Tătaru îl contrazice: doar 286 de locuri din cele 2.000 sunt ocupate

2 min read
Read Time:1 Minute, 3 Second

Raed Arafat reclamă, de mai bine de o săptămână, că nu mai sunt paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus. Cel care l-a contrazis este chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți cu coronavirus, conform ultimei raportări, cu 6 mai mulți decât sâmbătă. Asta, în condițiile în care la nivel național sunt aproaximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, după cum recunoaște Nelu Tătaru.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a afirmat Nelu Tătaru.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).