Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la STAREA DE URGENȚĂ

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 12 Second

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu e cazul momentan să se revină la starea de urgență.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a declarat sâmbătă Nelu Tătaru, în urma vizitei făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

Ce se va întâmpla cu începerea școlilor și cu alegerile locale din luna septembrieÎn ceea ce privește amânarea începerii noului an școlar, autoritățile nu iau această variantă în calcul momentan. Tătatu a dezvăluit că, potrivit Ministerului Educației, începerea anului școlar va avea loc tot pe 15 septembrie. De asemenea, nici în privința alegerilor locale de pe 27 septembrie nu s-a pus problema să fie amânate.

„E prematur să gândim (amânarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a mai spus Nelu Tătaru.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prognoză: Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Scenariu pesimist: un milion de cazuri în septembrie

România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a ajuns până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar îndeplini condițiile enunțate să intre din nou în stare de urgență la începutul lunii august. Mai mult, un scenariu […]

Ai un pont ? 0761011011