Încă patru români cu coronavirus au fost depistați în Grecia

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 13 Second

Alți patru români infectați cu coronavirus au fost depistați în Grecia, potrivit informațiilor publicate vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe. Trei cazuri au fost confirmate pe insula Thassos și unul în Lefkada. MAE precizează că românii cu COVID-19 care vor să se întoarcă în România pot fi opriți de autoritățile bulgare să intre pe teritoriul țării lor sau să fie plasați în carantină.

Cu privire la cetățenii români testați pozitiv pentru COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene, suplimentar față de cele opt cazuri comunicate anterior, au fost identificate alte patru cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul turiștilor români, trei în insula Thassos și un caz în Lefkada, transmite MAE, vineri seară.

„Totodată, cu referire la elementele menționate în spațiul public privind turiștii români depistați pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă și care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu legislația bulgară, persoanele confirmate cu COVID-19 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziția autorităților sanitare. Autoritățile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei. MAE reamintește că cetățenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligați să completeze o declarație prin care atestă că nu au simptome specifice infecției cu COVID-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile și nici nu sunt plasați în carantină. Declarația este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – https://www.mae.ro/node/51904. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancționată conform legii bulgare”, menționează sursa citată.

MAE face apel pe această cale la cetățenii români care au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Greciei să respecte toate recomandările autorităților elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

De asemenea, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităților elene și încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecției iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranța celor de acasă.

„În continuarea informațiilor privind situația turiștilor români aflați în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate public de către autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, termenul pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form) a fost modificat. Astfel, față de regula anterioară care stabilea obligativitatea completării formularului electronic cu minimum 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene, conform noilor informații, acesta poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe, în comunicat.

sursa:digi24

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANPC a descoperit nereguli la 500 de service-uri auto din 766 controlate. Amenzi de peste 1,4 milioane de lei

500 dintre cele 766 service-uri auto controlate de comisarii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au avut nereguli, se arată într-un comunicat al ANPC. Majoritatea problemelor constatate sunt practici incorecte, lipsa autorizațiilor sau a precizările legate de garanție. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 1,407 milioane de lei. ANPC anunță […]

Ai un pont ? 0761011011