Ministrul Sănătății a achiziționat MĂȘTI pentru persoanele defavorizate

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 37 Second

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de achiziţie a măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate. Aproximativ 2,3 milioane de români vor primi câte un set de 50 de măşti de protecţie din partea statului.

Ministerul Sănătății va achiziţiona 115 milioane de măşti în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preţ unitar de 0,68 lei fără TVA/mască, se arată într-un comunicat al ministerului.

Măştile de protecţie vor fi transportate direct la direcţiile de sănătate publică în termenul maxim de până la 7 zile şi vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari şi ai mediatorilor sanitari.

Fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 de măşti de protecţie, urmând a beneficia de acest sprijin aproximativ 2.300.000 de persoane cu venituri reduse:

– persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută de OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Rezultatul achiziţiei este publicat pe site-ul www.ms.ro la rubrica Informaţii de interes public/Achiziţii/Anunţuri.

Conform ordonanţei de urgenţă aprobate de Guvern, achiziţia măştilor de protecţie a fost realizată prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare şi în baza necesarului realizat de autorităţile publice locale.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

EXCLUSIV. Denunț-bombă la DNA privind mafia trasportatorilor, controlată indirect de CNAIR

În urmă cu două săptămâni, un șef de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, al cărui nume nu îl facem încă public, din motive bine întemeiate, a făcut un denunț-bombă la sediul central al DNA, privind mafia transportatorilor, care prejudiciază cu sume uriașe bugetul de stat cu […]

Ai un pont ? 0761011011