Nici ei nu mai ȘTIU: China detectează urme de virus mai vechi

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 45 Second

Se pare că un recul al pandemiei loveşte capitala chineză, Beijing, de câteva zile. Ca răspuns, primăria a izolat aproape 30 de zone rezidenţiale, a închis şcolile şi a început testarea a sute de mii de locuitori.

China a anunţat vineri că a lansat o campanie de verificare a alimentelor importate după reapariţia recentă a noului coronavirus la Beijing, unii experţi remarcând similitudini cu tulpini europene ale virusului, potrivit AFP. Oamenii de ştiinţă avertizează împotriva oricărei concluzii pripite despre originea virusului identificat recent la Beijing. ”Este posibil ca virusul să fi ajuns din Wuhan în Europa şi acum s-a întors în China”, a explicat Ben Cowling, profesor la Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea din Hong Kong. El a observat însă că primul nou caz nu a fost identificat, ceea ce face dificilă monitorizarea.

Pănă acum nu se știe exact de unde a pornit virusul: liliac, laborator sau pangolin. Plus o mie de alte supoziții. Iată că peste prima încrengătură chineză se suprapune cea de-a doua. China a comunicat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi oamenilor de ştiinţă străini date privind genomul noului coronavirus depistat la Beijing. „Judecând după rezultatele preliminare ale epidemiologiei genomice, acest virus ar proveni din Europa”, a declarat Zhang Yong, un oficial înalt al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Să nu atingă pește

”Dar este diferit de (tulpina) virusului care circulă în prezent în Europa. Este mai vechi ”, a precizat el, într-un articol publicat de comisia naţională anticorupţie. Cu toate acestea, el le-a recomandat locuitorilor să nu atingă direct carnea de peşte şi carnea crudă. ”Nu există dovezi că virusul se transmite prin alte căi” decât picăturile de salivă, contacte cu persoanele infectate, a menţionat Feng Luzhao, un expert al Centrului Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor .

Cu toate acestea, el le-a recomandat locuitorilor să nu atingă direct carnea de peşte şi carnea crudă. Song Yueqian, oficial al Administraţiei generale a vămilor, a anunţat o campanie naţională de inspecţie a alimentelor proaspete depozitate la temperaturi scăzute şi care provin ”din ţările cu risc ridicat”. Printre acestea se află fructe de mare, carne şi legume congelate: din 15.638 testate până acum, toate s-au dovedit totuşi a fi negative pentru noul coronavirus, a declarat Song Yueqian presei.

Ca măsură de precauţie, China a suspendat importurile de la un producător german de carne după ce un angajat al acestuia a fost pozitiv.

Pe bucăți de somon

Zhang Yong a apreciat că acest SARS-CoV2 ar fi putut ajunge din Europa prin alimente congelate. Este posibil să fi supravieţuit pe piaţă un timp – de unde şi asemănarea cu tulpini mai vechi. Potrivit oficialului chinez, ar putea fi vorba de o versiune care a circulat pe continentul european cu câteva săptămâni sau luni în urmă, conform Agerpres. Ca măsură de precauţie, Beijingul le-a recomandat locuitorilor să renunţe la toate fructele de mare congelate şi pe bază de soia cumpărate din Xinfadi.

Piaţa angro Xinfadi, principala sursă de aprovizionare cu produse proaspete din capitala chineză, este suspectată că este sursa noilor contaminări. Virusul a fost descoperit în special pe bucăţi de somon importat. Motivul: printre probele pozitive prelevate din piaţă, ”multe” au vizat acest tip de alimente, a subliniat vineri un purtător de cuvânt al primăriei.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi reguli pentru ADMITEREA în instituțiile militare de învățământ

Metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a fost modificată şi adaptată în ceea ce priveşte recrutarea şi selecţia candidaţilor ce optează pentru cariera militară, din cauza măsurilor cu caracter de urgenţă luate în domeniul educaţiei militare generată de pandemia COVID-19, informează MApN, citat de Agerpres.ro. La procesul de […]

Ai un pont ? 0761011011