La educație: De ce țara te VREA prost

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 45 Second

Marian Staș, coordonatorul programului educațional Liderii Mileniului Trei, a explicat în cadrul unui interviu un fenomen paradoxal, din punct de vedere educațional.

Afirmațiile lui Marian Staș au fost făcute în contextul faptului că mai multe asociații ale elevilor cer demiterea secretarului de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari, din cauza unei declarații publice. Ea a spus că un elev ar fi putut să obțină, fără meditații, o notă de 5 sau 6 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. În opinia reprezentanților elevilor, este inadmisibil ca un secretar de stat să declare public faptul că meditațiile sunt calea către performanța academică.

“S-ar putea să avem o problemă de lipsă bună credință în abordarea serioasă a transformării de sistem”, a spus Marian Staș la RFI. Există un paradox: potrivit legii, școala e gratuită, dar în realitate costă. În timp ce părinții plătesc bani grei pe meditații, programa încă nu a ajuns în secolul 21 și educația continuă să fie subfinanțată.

De ce e nevoie de meditații?

Staș admite că declarația Luminiței Barcari nu e tocmai fericită, dar că nu asta e problema, ci că unele subiecte de la examen au ajuns să fie trivial de simple și astfel ajungem să ne furăm singuri căciula. “Nu e normal ca media minimă de admitere la un liceu să fie 9.60, Extrem de multe probleme nu au ce căuta acolo. Desenați un cub nu e problemă de Evaluare Națională”.

Întrebat de ce e nevoie de meditații și de ce costă învățământul gratuit, expertul a răspuns: „Din incompetență și din impostură de sistem, țara te vrea prost. Adică atunci când de ani și ani de zile legea organică îți spune 6% investiție și de fapt realitatea arată 2.3% pentru educație, atunci când de ani și ani de zile critica principală este de modele curiculare depășite de timp, de tabele cadru pat al lui Procust, care nu mai au ce căuta în secolul 21 și de fapt situația se perpetuează, atunci înseamnă că s-ar putea să avem o problemă de lipsă bună credință în abordarea serioasă a transformării de sistem”.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În timp ce se dărâmă statui, Lenin se RIDICĂ!

Manifestanţi antirasism din SUA au demolat şi au incendiat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, singura statuie a unui general american confederal ridicată în Washington. Pe de altă parte, sâmbătă, o statuie a lui Lenin a fost inaugurată în Germania. Distrugerea statuii din SUA a avut loc la sfârşitul manifestaţiilor […]

Ai un pont ? 0761011011