Zeci de români din Berlin, infectaţi cu noul CORONAVIRUS. De unde s-ar fi contaminat

CancandB.ro
Read Time:52 Second

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă joi că 57 de români din districtul Neukolln din Berlin au fost infectaţi cu noul coronavirus. Unul dintre aceştia este în stare critică, scrie Agerpres.

Conform autorităţilor locale, aproximativ 370 de locuinţe se află în carantină, iar „primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum şi a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii”.

MAE precizează că autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor afectate un sistem de asistenţă pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relaţia cu angajatorul, precum şi despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.

Totuşi, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi în conformitate cu măsurile adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de Covid-19.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi reguli pentru călătoriile în UE! Cei care vor să plece în vacanțe pot afla acum informații în timp real

Platforma „Re-open EU” este dedicată reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în Europa. Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. Aplicația poate fi accesată de pe calculator, sau de pe telefonul mobil, și […]

Ai un pont ? 0761011011