Ministrul Economiei promite SCĂDEREA cu 10-15% a prețului gazelor

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 35 Second

Preţul gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să scadă cu 10-15% de la 1 iulie, când piaţa va fi complet liberalizată, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu. Dacă asta nu se va întâmpla, Guvernul va utiliza legislația anticoncurențială pentru a interveni, a adăugat el.

De la 1 iulie 2020, preţul gazelor pentru populaţie nu va mai fi stabilit de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci se va forma liber.

„Evident că trebuie să avem grijă ca furnizorii să nu profite de această situaţie de început de liberalizare şi ne vom asigura din acest punct de vedere.

Din această lună producătorii vor fi obligaţi să intre într-un program de gas release, să pună pachete de vânzare la o lună, la trei luni, la şase luni şi la un an la preţul de pornire a bursei de la Viena, care este, în momentul de faţă, aproape de trei ori mai mic decât preţul actual cu care cumpără furnizorii.

Practic suntem convinşi că va fi o scădere de preţ, cel puţin pe luna iulie, august, inclusiv la iarnă preţul va fi mai mic decât achiziţionează în acest moment furnizorii de pe piaţă.

Ne vom asigura că această scădere de preţ se va regăsi şi în facturile românilor, ale clienţilor casnici.

Vom interveni prin Ordonanţă de Urgenţă în Guvern, pe Legea concurenţei, şi ne vom asigura ca reducerea de preţ la producător să se regăsească şi la cumpărătorul final.

Mă aştept să fie reduceri de 10-15% în piaţă şi sunt furnizori care oferă această reducere. Unii, mai mici, (oferă o reducere – n.r.) chiar şi de 20%, pentru că nu-şi doresc să piardă clienţii. Or, între cei mari mi se pare deja că este o înţelegere anticoncurenţială, ei având 90% din piaţă şi nu fac nicio mişcare pentru a reduce preţul clienţilor finali”, a explicat ministrul Virgul Popescu pentru Digi24.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ULTIMA ORĂ: PSD anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Planurile privind o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban prind contur. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că documentul prin care se cere demiterea actualului Executiv va fi depus imediat după încetarea stării de alertă. „Restrângerea de drepturi nu se poate face fără lege în Parlament. Vom face o trimitere […]

Ai un pont ? 0761011011