Primarul pus sub ACUZARE pentru neglijență criminală

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 18 Second

   

Aproximativ 21.000 de tone de petrol s-a revărsat în râuri și în sol, la 29 mai, de la o centrală electrică din Norilsk, incident pe care Greenpeace îl compară cu dezastrul provocat de petrolierul Exxon Valdez în Alaska, în martie 1989.

Rusia a anunțat că primarul orașului Norilsk, din zona arctică, a fost pus sub acuzare pentru ceea ce anchetatorii susțin că a fost neglijență criminală, din cauza modului defectuos în care a gestionat dezastrul ecologic menționat. Președintele Vladimir Putin a mustrat, săptămâna trecută, compania Norilsk Nickel, pentru acest dezastru ecologic și l-a criticat aspru pe guvernatorul regiunii. Toate acestea după ce a declarat că autoritățile au aflat de producerea incidentului din mediul online, de pe rețelele de socializare, la două zile după dezastru.

Sunt suspectați

Norilsk este un oraș industrial izolat, cu 180.000 de locuitori, situat la 300 de km în Cercul Arctic. Este amplasat lângă Norilsk Nickel, principalul producător mondial de nichel și palladium.

Comitetul de Anchetă – instituție care se ocupă de administrarea probelor în dosare de mari infracțiuni – a anunțat printr-un comunicat că Rinat Akhmetchin, primarul, nu a coordonat corespunzător și nu a inițiat măsuri de urgență pentru ținerea sub control a deversării de petrol, potrivit Reuters. Acuzațiile, care pot atrage o pedeapsă privativă de libertate pentru primar de maximum șase luni, au fost formulate la o zi după ce anchetatorii au arestat trei manageri de la centrala electrică implicați în incident. Aceștia sunt suspectați că au continuat să utilizeze un rezervor pentru combustibil necorespunzător, care necesita reparații încă din 2018.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arafat, mesaj pentru sceptici: ”Să privească în ochii familiilor celor căzuți”

Șeful DSU Raed Arafat i-a invitat pe cei care pun la îndoială situația în care se află România să privească în ochi familiile eroilor căzuți la datorie și să le spună că rudele lor au murit din cauza unei „farse”. Reacția lui Arafat vine după ce un medic din Olt, […]

Ai un pont ? 0761011011