E grav. Irina Margareta Nistor DESPRE retragerea filmului ”Pe aripile vântului”

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 10 Second

Decizia controversată a platformei HBO Max, pe fondul protestelor sociale față de rasismul din SUA, legată de retragerea celebrului film ”Pe aripile vântului” rămâne istorică și nu în sens pozitiv.

“Retragerea unei pelicule ca este un lucru de neimaginat pentru anul 2020”, a declarant la la RFI criticul de film Irina Margareta Nistor. Care a mai adăugat că decizia platformei HBO Max reprezintă o formă de cenzură: ”Este inimaginabil că în 2020 că se poate întâmpla așa ceva (…). A fost o lungă discuție de-a lungul timpului, încă din 1915, cu <Nașterea unei națiuni>, a lui Griffith, unde e povestea cu KKK. Îmi aduc aminte că era chiar un articol, care spunea: <Da, trist, dar este unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor>.

Adică nu poți deodată să negi toate filmele care au și asemenea personaje și să le interzici. Mi se pare extrem de grav, e o formă de cenzură”.

Ca la Ceaușescu

Irina Margareta Nistor a mai vorbit și despre cum funcționa cenzura pe vremea lui Ceaușescu, mai ales când era vorba să fie retrase și…anumite cucinte.”Pentru noi, care am prins o perioadă zdravănă de cenzură comunistă, îmi amintesc inclusiv în Shakespeare îi deranja de fiecare dată când apărea cuvântul bătrânețe, pentru că în nici un caz nea Nicu nu trebuia să se simtă bătrân”, a mai declarat criticul de film.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dreptate și adevăr. Gestionarea pandemiei: Premierul Italiei e chemat să DEA socoteală

În Italia cea din plin lovită de pandemie, care nu mai prididea cu imaginile cu sicrie, acum brusc s-a așternut normalitatea. Parcă prea brusc… Premierul italian a afirmat în repetate rânduri că a acționat în modul cel mai bun cu putință în gestionarea epidemiei de Covid -19 care a lovit […]

Ai un pont ? 0761011011