Europenii ţin la saltea sute de miliarde de euro! Ce intenționează să facă cu banii

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 0 Second
  Economia din europa riscă să piardă o sursă importantă de stimulare care ar putea veni din partea consumatorilor săi, în condiţiile în care gospodăriile au depozitat sute de miliarde de euro în conturile lor de economii, transmite Bloomberg Şi chiar dacă magazinele s-au redeschis în multe ţări, sondajele arată că oamenii nu sunt gata încă să facă cheltuieli mari, având în vedere creşterea şomajului şi riscul unui al doilea val de infecţii. În aceste condiţii, există riscul ca relansarea economiei europene să fie una anemică, fără un impuls semnificativ din partea cererii interne. Depozitele bancare ale gospodăriilor din primele patru mari economii din zona euro (Germania, Franţa, Italia, Spania) au crescut cu peste 100 de miliarde de euro în lunile martie şi aprilie, de trei ori mai mult decât ritmul mediu de creştere înregistrat în ultimul deceniu. Datele pe fiecare ţară arată că în Franţa, Italia şi Spania, unde coronavirusul a provocat peste 90.000 de decese, depozitele gospodăriilor au înregistrat o creştere semnificativă în ritm anual, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres. În schimb, în Germania, care a avut performanţe mai bune în ţinerea sub control a pandemiei, depozitele bancare nu au înregistrat o creştere neobişnuită.
Sursa:stiripesurse
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jerusalem Post: „Distanțarea socială obligatorie, cel mai mare furt al tuturor timpurilor, a fost promovată agresiv în majoritatea țărilor din lume”

  În ciuda presupuselor bune intenții ale distanțării sociale în scopul sănătății publice, trei profesori din Marea Britanie şi Statele Unite argumentează că distanțarea socială obligatorie constituie cel mai mare act politic de furt din istorie, scrie într-o amplă analiză „Jerusalem Post”, unul dintre cele mai influente ziare din Israel […]

Ai un pont ? 0761011011