Cum explică Ministrul Sănătății decizia de a nu se deschide RESTAURANTELE

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 0 Second

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat măsurile care se vor aplica în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie. Acesta a explicat de ce nu se vor deschide restaurantele din spațiile închise.

„De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic.

Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise”, a declarat Ministrul Sănătății la Digi24.

În ceea ce privește deschiderea grădinițelor de stat, ministrul Tătaru a explicat că această decizie aparține doar autorităților locale.

„Pe 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar, inclusiv pentru grădinițe. În acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă și atunci trebuie să dăm posibilitatea că pentru copiii mici să poată fi undeva ținuți și avut grijă de ei. Cele de stat, avem într-o comunitate una sau două grădinițe care puteau prelua copiii. Ține foarte mult de autoritățile locale acest lucru.

Putem deschide grădinițe, școală, after school-uri în condițiile în care se păstrează distanțarea socială. Ține foarte mult de autoritățile locale. Nu putem restricționa o grădiniță de stat să se deschidă în condițiile în care aplică aceleași cerințe și aceleași norme de funcționare că o grădiniță private”.

Meciurile de fotbal se vor desfășura în continuare fără spectatori, a mai adăugat Nelu Tătaru.

„Fotbal fără suporteri, s-a ales această variantă. După cum știți avem o lună de zile de când s-a ales varianta cantonamentului cu testări repetate atât în cazul staff-ului cât și al jucătorilor. A urmat o perioadă a antrenamentelor individuale, de grup, apoi colective. În această perioadă am văzut și meciuri amicale. Urmează sfârșitul campionatului, sunt acele meciuri oficiale, dar fără a avea spectatori. Bucuria unui gol și galeria nu poate păstra distanțarea socială. Noi am dat doar regulile de aplicare în această competiție”.

Organizarea ceremoniilor religioase în interiorul bisericilor nu intră în discuție pentru 15 iunie. „Într-o următoare perioadă, după 14 zile”, această interdicție ar putea fi ridicată, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pleacă AMERICANII din Germania?

“Guvernul federal a fost informat că există reflecţii în administraţia SUA cu privire la reducerea prezenţei forţelor armate americane în Germania”. Așa ceva le-a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt adjunctă a executivului, Ulrike Demmer, la Berlin. Mai exact, guvernul german a anunţat miercuri că a primit o notificare oficială despre […]

Ai un pont ? 0761011011