Experta OMS s-a răzgândit după ce a declarat că asimptomatici transmit „foarte rar” Covid-19

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 19 Second
Maria Van Kerkhove

Experta OMS care a declarat, luni, că transmiterea coronavirusului de către pacienții asimptomatici este „foarte rară”, a revenit asupra acestei afirmații, scrie The New York Times.

Doctorul Maria Van Kerkhove, șefa OMS pentru bolile infecțioase, a transmis, marți, că declarația sa s-a bazat doar pe două sau trei studii și că a fost vorba despre o „neînțelegere”. „Doar am răspuns la o întrebare, nu am spus că este una din politicile OMS”, a explicat ea.

Comentariul său a stârnit o nouă dezbatere între experții în boli infecțioase cu privire la riscurile așa-numitelor răspândiri silențioase a virusului.

“Se pare că este rar ca o persoană asimptomatică să transmită mai departe virusul către o altă persoană”, a declarat Maria Van Kerkhove, luni, la un briefing în Geneva. Ea a spus că afirmațiile sale, care reiterează poziția anterioară a grupului cu privire la așa-numitele cazuri asimptomatice, se bazează pe rapoarte detaliate ale urmăririi contactelor din diferite țări.

Deși organizația medicală spunea încă din februarie că nu a văzut cazurile asimptomatice ca fiind o cauză majoră a răspândirii virale, observația lui Van Kerkhove, în cadrul unei conferințe de presă, a reînviat controversele privind rutele de transmitere a coronavirusului.

Maria Van Kerkhove a fost criticată de mai mulți oameni de știință care spun că declarația ei nu reflectă rezultatule studiilor actuale, care arată că pacienții asimptomatici pot răspândească ușor virusul SARS-CoV-2.

Un studiu desfășurat în aprilie arată că persoanele infectate transmit cel ușor coronavirusul cu două zile înainte să dezvolte primele simtome, iar 44% dintre infectări sunt provocate de persoane astimptomatice.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Efectul devastator al pandemiei care ne va urmări timp de sute de ani. „Este doar începutul!”

Pandemia de coronavirus a făcut victime în întreaga lume, iar oamenii de știință avertizează că efectele pe termen lung pot fi mult mai grave, pentru întreaga omenire.  Măști chirurgicale aruncate peste tot și mânuși de plastic ce poluează mările și oceanele. Aceasta ar putea fi noua realitate, la finalul epidemiei […]

Ai un pont ? 0761011011