Ibuprofenul ar putea fi eficient împotriva COVID-19. Medicii au început să-l testeze

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 22 Second

Medicii din Marea Britanie vor testa eficienţa tratamentelor cu Ibuprofen pentru a vedea dacă acest medicament antiinflamator are capacitatea de a diminua dificultăţile respiratorii în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

Testele vizează o formulă specială de Ibuprofen, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că s-a dovedit a fi mai eficientă decât formula standard a acestui medicament în tratarea sindromului de detresă respiratorie acută, o complicaţie a COVID-19, potrivit BBC.

Noua formulă a medicamentului a primit deja licenţa de utilizare în Marea Britanie pentru alte afecţiuni.

Studiu cu “o valoare uriașă”

“Dacă va avea succes, valoarea globală pentru sănătatea publică a acestui studiu va fi uriaşă, ţinând cont de costul redus şi de disponibilitatea extinsă a acestui medicament”, a declarat Matthew Hotpot, directorul Centrului de cercetări biomedicale Maudsley din cadrul Institutului Naţional pentru Cercetări în Sănătate (NIHR) din Marea Britanie.

Testul britanic, care se va numi “Libertatea”, va fi un studiu bazat pe recrutarea unui număr de până la 230 de pacienţi în lunile următoare, relatează Agerpres.

Studiul este coordonat de Guy’s & St Thomas NHS Foundation Trust din Londra, King’s College London şi compania farmaceutică SEEK Group.

Răsturnare de situație

În martie, ministrul Sănătăţii din Franţa a spus că oamenii nu ar trebui să folosească medicamente antiinflamatorii, precum Ibuprofen, dacă prezintă simtome de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Cu toate acestea, reprezentanţii autorităţilor de reglementare a medicamentelor din Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, dar şi cei ai producătorului medicamentului Nurofen, Reckitt Benckiser, au afirmat că nu există nicio dovadă că Ibuprofenul ar agrava starea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vești bune pentru pacienţii infectați cu noul coronavirus. Ce beneficii vor avea în viitor

  COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a fost inclusă în Grupa A de boli infectocontagioase, potrivit unei Hotărâri de Guvern ce a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Această măsură este luată de autorităţi după ce, la începutul lunii mai, Avocatul Poporului s-au autosesizat în legătură cu această situaţie […]

Ai un pont ? 0761011011