DEZVĂLUIRILE virusului: Au modificat politici şi tratamente

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 32 Second

O investigaţie efectuată de cotidianul The Guardian relevă că firma de analizare a datelor medicale Surgisphere, cu sediul în SUA, printre angajaţii căreia figurează un scriitor de literatură ştiinţifico-fantastică şi un model pentru conţinut destinat adulţilor, a furnizat date pentru numeroase studii despre pandemie.

Pare halucinant, dar e adevărat. OMS şi guvernele unor ţări au modificat politici şi tratamente în cazul coronavirusului pe baza datelor eronate furnizate de o firmă de analize puţin cunoscută din SUA, situaţie care generează dubii şi asupra studiilor unor reviste considerate prestigioase. Ajunse însă acum controversate, deoarece nu au putut explica în mod adecvat sursele datelor ori metodologia. Mai exact, două dintre principalele publicaţii medicale din lume – The Lancet şi New England Journal of Medicine, au publicat studii elaborate pe baza datelor furnizate de firma de analizare a datelor medicale Surgisphere. Printre autorii analizelor se numără directorul companiei, Sapan Desai.

Ba stopate, ba reluate

Datele pe care compania pretindea că le-a obţinut de la peste o mie de spitale din întreaga lume au format baza unor articole ştiinţifice care au condus la modificări ale politicilor privind tratamentele în cazul pandemiei în ţări latino-americane. De asemenea, datele au condus la decizia OMS şi a unor institute de cercetare din diverse ţări de oprire a testelor cu medicamentul controversat hidroxiclorochină.  OMS a anunţat că testele vor fi reluate.

La solicitarea cotidianului The Guardian, revista The Lancet a exprimat „preocupare” privind un studiu publicat. Publicaţia New England Journal of Medicine a emis o poziţie similară. Un audit independent asupra provenienţei şi validităţii datelor a fost comandat de autori neafiliaţi companiei Surgisphere, în contextul „preocupărilor generate asupra credibilităţii bazei de date”.

Concluzia principală a investigaţiei The Guardian este că verificările efectuate în materiale publice sugerează că despre angajaţi ai companiei Surgisphere sunt doar puţine date ori niciuna, neavând nicio pregătire ştiinţifică

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Premierul Orban anunță eventuala dată a ALEGERILOR locale

Guvernul susține că organizarea alegerilor locale ar putea fi la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie. 27 septembrie sau 4 octombrie sunt variantele premierului Ludovic Orban. Premierul Orban a menționat că a ajuns la această variantă având în vedere că este vorba despre o perioadă care va veni după […]

Ai un pont ? 0761011011